avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabularea unui apartament cumparat prin legea 4 din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabularea unui apartament cumparat prin legea 4 din 1973, imposibila in lipsa titlului de proprietate care este de negasit

In anul 1975 mama mea, in prezent decedata, a achizitionat, in rate un apartament, in baza legii 4 din 1973. Acum, cand am deschis succesiunea am constatat ca nu o putem face deoarece nu putem prezenta titlul de proprietate pe apartament si deci acesta nu poate fi intabulat (OCPI respinge). Actele pe care mama mea le are pentru a dovedi proprietatea asupra apartamentului sunt: CONTRACTUL DE CONSTRUIRE, PROCESUL VERBAL DE PREDARE-PRIMIRE, CONTRACTUL DE IMPRUMUT IN RATE, LA CEC).
Se pare ca mama ar fi trebuit sa primeasca acest titlu de proprietate de la Primarie, lucru care nu s-a intamplat. Acum eu, in calitate de fiica si mostenitor am solicitat in scris primariei eliberarea unui duplicat sau a unei adeverinte care sa ateste eliberarea/neeliberarea actului in cauza. M-i s-a spus ca nu se regaseste in arhivele lor si nu pot elibera nici un fel de adeverinta, pentru ca legea 4 din 1973 fiind abrogata nu au temei legal
In aceste conditii OCPI nu poate intabula apartamentul, ( in lipsa titlului de proprietate) si deci nu se poate face succesiunea si nu exista nici o alta solutie acceptata pentru rezolvarea impasului. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Andrasoni Diana , Avocat 14:34, 5 Martie 2015
fie puteti initia o procedura in instanta pentru refacerea inscrisului disparut, fie puteti da in judecata primaria pentru refuz nejustificat de a va elibera actele pe care trebuia sa le aiba. Dar de atunci, cred ca e si intabulat (daca locuiti intr-o zona geografica unde a fost carte funciara de prin 1800). Nu disperati. solutii sunt.
am cautat pe net Legea legea 4 din 1973 si cred ca va poate ajuta CAP.5 Art.47 ,48 acolo sunt lamuriri cu privire la TITLUL DE PROPRIETATE, in plus este mentionat in lege cum ca intabularea ar fi fost facuta inca de atunci.
Mult succes.
nu este intabulat, tocmai aici ne-a oprit OCPI. Oare o astfel de actiune in instanta cu primaria (Deva, judetul Hunedoara) are sanse de reusita, este doar o formalitate sau se poate transforma intr-o lupta fara invingatori?
Are sanse reale de reusita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate teren, disparut pascu tavi pascu tavi Tatal meu a fost re[mproprietarit cu 2,34 ha, cu titlu de proprietate. Terenul l-a dat in arenda la o societate agricola, dar cred ca a comis si gresala de a ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor,suplimentar tomastom71 tomastom71 Buna ziua.Am efectuat succesiunea pentru un teren arabil.In certificatul de mostenitor pentru dreptul de proprietate asupra terenului dobandit de defunct ,s-a ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparea apartament-sume achitate armada_maxima armada_maxima Buna ziua, Am achizitionat un apartament care are un istoric de mai multi proprietari. Primul proprietar a achizitionat apartamentul de la stat (Oficiul ... (vezi toată discuția)