avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor,suplimentar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor,suplimentar

Buna ziua.Am efectuat succesiunea pentru un teren arabil.In certificatul de mostenitor pentru dreptul de proprietate asupra terenului dobandit de defunct ,s-a mentionat adeverinta eliberata de comisia comunala.Ulterior am intrat in posesia titlului de proprietate care a fost eliberat pe numele defunctului la un an dupa ce s-a efectuat succesiunea.Mostenitorii doresc sa vanda acest teren si intampina greutati vis-a-vis de certificatul de mostenitor unde este mentionata adeverinta si nu titlul de proprietate, cerandu-li-se un certificat de mostenitor suplimentar.Notarul la care s-a facut succesiunea initiala refuza sa elibereze acest certificat suplimentar.Cum trebuie sa procedam?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 10:09, 16 Octombrie 2010
daca imobilul a facut obiectul actului de imparteala intocmit de notar OCPI are obligatia de a-l inscrie... Titlul de proprietate emis ulterior trebuie declarat nul...
am intalnit aceasta situatie.
noatrul nu are ce sa suplimenteze-nu se aduc alte bunuri la masa succesorala, de asemnea nu are ce sa rectifice-nu a fost o greseala la intocmirea Cm-ului.
dar TP are la baza aceea adeverinta asa ca nu vad unde e problema.
Multumesc pentru raspuns.Cumparatorul mi-a cerut acest certificat suplimentar dar unul dintre notarii pe care i-am apelat ,mi-a dat solutia eliberarii unei declaratii pe proprie raspundere a mostenitorilor,cum ca terenul este acelasi in cele doua documente(adeverinta si titlul de proprietate).Credeti ca are valabilitate aceasta declaratie sau nu este cazul?
nu o sa va ajute la OCPI o astfel de declaratie... trebuie sa faceti abstractie de titlul de proprietate ulterior emis. Notarul nu ar fi trebuit sa introduca in masa succesorala bunurile pe baza adeverintei dara daca s-a intamplat asta in prezent este acoperit (adica nu mai poate fi anulat actul notarului) iar OCPI are obligatia de a intabula bunurile din actul notarial..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa 24 cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu daca se poate intocmi Anexa 24,in vederea dezbaterii succesiunii,pe baza unui titlu de proprietate provizoriu. Inca nu a fost emis titlul de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)
Teren legea 18/1191 mihai09 mihai09 am cumparat de la tatal meu un teren in 1994 undeva in judetul Olt, neintabulat in CF in anul 2002 s-a reconstituit dreptul de proprietate in baza legii ... (vezi toată discuția)