avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua,vin cu o intrebare referitoare la concediul medical dedicat noilor angajati.Recent m-am angajat la o firma de o luna jumatate.Dupa aceasta a intervenit o accidentare la picior si m-am internat.Cei de la firma mi-au spus ca nu imi pot paltii medicalul deoarece nu am stagiul minim de cotizare de 6 luni.Mentionez ca nu am mai lucrat in alta parte cu,contract de munca .Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 10 Ianuarie 2019
Norme de aplicare a OUG 158/2005
Art. 71
(1) În înțelesul prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, constituie refuzuri justificate la plata indemnizațiilor următoarele situații:
...
b) neîndeplinirea stagiului complet de asigurare, cu excepțiile prevăzute de lege;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical gheorghe28 gheorghe28 Buna seara. In perioada 1 martie 2018- 4 iulie 2018, am fost angajata la o companie. Am avut in luna iunie 5 zile de concediu medical. Pe 15 august m am ... (vezi toată discuția)
Neplata concediu medical - neindeplinire stagiu de cotizare patrichenicuta patrichenicuta Dacă nu ai vechime de minim 6 luni la un loc de muncă și ai avut un accident rutier (fiind sofer in speță)Nu iti este plătit concediu medical???E posibil ... (vezi toată discuția)
Plata concediu prenatal si postnatal MariDumitru MariDumitru Buna ziua, Sunt insarcinata in 28 saptamani. Incepand cu data de 01 aprilie firma la care lucrez isi va schimba denumirea. Va fi o noua societate, dar acelasi ... (vezi toată discuția)