Buna ziua,
Sunt insarcinata in 28 saptamani. Incepand cu data de 01 aprilie firma la care lucrez isi va schimba denumirea. Va fi o noua societate, dar acelasi administrator.
Deoarece doresc ca incepand cu 15 aprilie sa intru in prenetal, m-am interesat la medicul de familie si acesta mi-a spus ca daca nu am vechime cel putin 6 luni la noua firma, aceasta poate sa nu imi plateasca prenatatul si postnatalul.
Intrebarea este daca firma poate legal sa nu imi acorde salariul pe motiv ca nu am vechime.
Va multumesc anticipat.
Sunt doua notiuni distincte : salariul si indemnizatia de maternitate.
In vederea beneficierii de indemnizatie pentru concediul medical, concediul de maternitate, stagiul minim de cotizare este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Normele de aplicare a OUG nr.158/2005
ART. 71
(1) În înțelesul prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, constituie refuzuri justificate la plata indemnizațiilor următoarele situații:
a) nu se face dovada calității de asigurat pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate; b) neîndeplinirea stagiului complet de asigurare, cu excepțiile prevăzute de lege;
....
Va multumesc pentru raspuns.
Intrebarea era daca stagiul minim de cotizare de 6 luni trebuie sa fie la aceeasi societate sau nu neaparat.
Incepand cu 01 aprilie voi fi angajata unei alte firme. Contractul va avea continuitate.
Multumesc.
Concediu medical
Radu Aura
Rog ajutor in urmatoarele probleme:
1. Angajat cu 09.04.2013 si a luat concediu medical cu 13.05.2013. Nu a mai lucrat in ultimele 12 luni, codul de ... (vezi toată discuția)