avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata concediu prenatal si postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata concediu prenatal si postnatal

Buna ziua,
Sunt insarcinata in 28 saptamani. Incepand cu data de 01 aprilie firma la care lucrez isi va schimba denumirea. Va fi o noua societate, dar acelasi administrator.
Deoarece doresc ca incepand cu 15 aprilie sa intru in prenetal, m-am interesat la medicul de familie si acesta mi-a spus ca daca nu am vechime cel putin 6 luni la noua firma, aceasta poate sa nu imi plateasca prenatatul si postnatalul.
Intrebarea este daca firma poate legal sa nu imi acorde salariul pe motiv ca nu am vechime.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:59, 23 Martie 2019
Sunt doua notiuni distincte : salariul si indemnizatia de maternitate.

In vederea beneficierii de indemnizatie pentru concediul medical, concediul de maternitate, stagiul minim de cotizare este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Normele de aplicare a OUG nr.158/2005
ART. 71
(1) În înțelesul prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, constituie refuzuri justificate la plata indemnizațiilor următoarele situații:
a) nu se face dovada calității de asigurat pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate;
b) neîndeplinirea stagiului complet de asigurare, cu excepțiile prevăzute de lege;
....
Va multumesc pentru raspuns.
Intrebarea era daca stagiul minim de cotizare de 6 luni trebuie sa fie la aceeasi societate sau nu neaparat.
Incepand cu 01 aprilie voi fi angajata unei alte firme. Contractul va avea continuitate.
Multumesc.
Intrebarea este daca firma poate legal sa nu imi acorde salariul pe motiv ca nu am vechime.

Asa ceva era mentionat in mesajul initial ....

Intrebarea era daca stagiul minim de cotizare de 6 luni trebuie sa fie la aceeasi societate sau nu neaparat.

Cele 6 luni pot fi cumulate dela mai multi angajatori...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in cazul in care un salariat nu are stagiu de cotizare ... buiavasi buiavasi buna ziua! in cazul in care un salariat nu are stagiu de cotizare pt plata unui CM cod indemnizatie 01, cum i se poate justifica prezenta la serviciu? ce ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Adrianlazarescu112 Adrianlazarescu112 Buna ziua,vin cu o intrebare referitoare la concediul medical dedicat noilor angajati.Recent m-am angajat la o firma de o luna jumatate.Dupa aceasta a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Radu Aura Radu Aura Rog ajutor in urmatoarele probleme: 1. Angajat cu 09.04.2013 si a luat concediu medical cu 13.05.2013. Nu a mai lucrat in ultimele 12 luni, codul de ... (vezi toată discuția)