avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren care nu a fost vandut prin notariat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren care nu a fost vandut prin notariat

Buna ziua,va rog sa explicati cum ar trebui procedat in cazul unei succesiuni la o casa(decesul a avut loc in octombrie 2018) si cei 1000mp aferenti,daca 20mp din terenul din fata casei au fost vanduti in 2007 vecinului printr-0 hartie de mana fara martori,semnata de defunct si vecin.Mentionez ca de atunci si pana acum impozitul pe acest teren a fost platit tot de vechiul proprietar adica defunctul,terenul este in continuarie intabulat pe el,doar gardul a fost mutat iar vecinul si-a construit pe acel teren un chiosc de vara si un gratar.Cum ar trebui sa procedam cu acest teren daca succesorii il vor inapoi.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:49, 10 Ianuarie 2019
Aveti 2 variante:
1. Dezbateti succesiunea (incluzand si acel teren), dupa care refaceti la notar contractul de vanzare cumparare cu dobanditorul.
2. Cumparatorul foloseste acea hartie de mana ca proba si va da in judecata pentru perfectarea contractului de vanzare cumparare pe cale judecatoreasca.
Dacă dezbatem succesiunea incluzând și acel teren și succesorii nu mai vor sa vândă acel teren prin notariat Cum îl putem recupera?Vă mulțumesc
Aplicați varianta nr.2

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat pentru un pamant alexutzu1234 alexutzu1234 Buna ziua am casa la tara plus 7 terenuri arabile am niste vecini care vor sa imi cumpere un teren da problema este ca terenul respectiv este pe numele bunici ... (vezi toată discuția)
Greseala act vanzare-cumparare musettine musettine Buna ziua, Am si eu o dilema. In 1996 s-a facut un act de vanzare-cumparare pe un teren intravilan.Actul de vanzare-cumparare s-a facut pe baza unei adeverinte ... (vezi toată discuția)
Dobandire teren prin chitanta de mana Bargeo11! Bargeo11! Buna ziua,in 1990 bunicul meu a achizitionat un teren cu chitanta de mana facuta la primarie(dar fra nr de inreg) cu doi martori,intre timp sa eliberat titlu ... (vezi toată discuția)