avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... greseala act vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

greseala act vanzare-cumparare

Buna ziua, Am si eu o dilema. In 1996 s-a facut un act de vanzare-cumparare pe un teren intravilan.Actul de vanzare-cumparare s-a facut pe baza unei adeverinte de la Primarie. Acestia au incurcat persoanele, deoarece mai exista o vecina cu acelasi nume gard in gard cu vanzatorul.Terenul are 2500 mp dar conform adeverintei ar avea doar 1000mp.(terenul alaturat). Mentionez ca titlul de proprietate este corect,dar pe numele vanzatorului si nu coincide cu actul de vanzare-cumparare. Greseala s-a depistat abia acum, in urma punerii in vanzare. Ce este de facut?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Andra Denise Dinca , Avocat 12:51, 27 August 2010
Greseala in actul de vanzare-cumparare se indreapta printr o incheiere de rectificare. Ea se ataseaza tuturor originalelor contractului, in baza titlului de proprietate corect. Apoi comunicata si celorlalte institutii interesate (carte funciara administratie etc)
Este vorba de o eroare materiala. Mergeti la notariat si refaceti eroarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se rectifica greseala din titlu de proprietate? ALINNA ALINNA Bunica mea ca mostenitoare a mamei sale detine un titlu de propritate si contractul de vanzare cumparare incheiat de catre mama sa si barbatul care a stat in ... (vezi toată discuția)
Temei juridic Jonny93 Jonny93 Vă rog să îmi indicaţi temeiul juridic al modificării unui contract de vânzare cumpărare care a fost greşit încheiat, având la bază un titlu ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate intrat in circuitul civil taspe27 taspe27 buna seara .Pentru a putea cere revocarea unui titlu de proprietate care este in neconcordanta cu adeverinta de proprietate emisa de comisia locala prin ... (vezi toată discuția)