avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venit chirie pentru baza calcul indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venit chirie pentru baza calcul indemnizatie crestere copil

Buna seara,

Am si eu o intrebare:

Daca o femeie are venituri din salariu de cel putin 2 ani, si mai are si venituri din cedarea locuintei(evident cu contract de chirie) tot de 2 ani, atunci, daca dupa acei 2 ani devine si mamica, ce venituri vor intra la indemnizatie de chirie ?

Evident ca intra veniturile din salarii, insa intrebarea mea este daca intra si veniturile din cedarea locuintei(chirie).

Hmm, pana la urma nu am vrut sa focusez cumva numarul de ani, ci doar sa intreb cum e cu veniturile din chirie pentru o eventuala luare in calcul la indemnizatie de crestere a copilului.

Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
ralucaB_82, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexandrapu , utilizator 15:48, 16 Septembrie 2020
Cornel Vasile a scris:

Nu are nicio legatura una cu alta ... vedeti OUG 111/2010 care precizeaza exact ce venituri se iau in calcul.


Da, am citit, sunt exact acele categorii din legea 111/2010.

Eu am spus mai exact despre acele venituri din activitati independente, ca aici intra si cei care detin mai mult de 5 contracte de chirie inclusiv, la care din mesajul dvs. nu se preciza asta.

Apoi, nu mi se pare corect, ca in timpul in care femeia primeste indemnizatie de chirie, sa nu poata sa faca vreun venit tot din chirie daca depaseste suma de 3000 si ceva pe an.
Pai. o singura chirie nu intra in calcul la indemnizatie de creste a copilului, DAR culmea, te poate LASA fara indemnizatia de crestere a copilului pentru ca ai indraznit sa ai venituri dintr-o singura chirie amarata.

Cum vine asta ?

Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2019
ralucaB_82, utilizator
Intrebati la cei care au facut Legea ....nu are cum sa precizez in mesaj ceva ce nu prevede legea.
Nu prea am inteles. La mesajul anterior mi-am dat cu parerea legat de acea situatie.

Apoi, raspunsul dvs. legat de parerea mea, nu l-am inteles. Ma asteptam la o explicatie/parere destul de consistenta.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Se referea la faptul ca in OUG 111/2010 se prevede exact care sunt categoriile de venituri, iar dvs ati invocat ceva de 5 contracte de inchiriere, care nu au nicio legatura cu indemnizatia pentru CCC.
buna ziua! ati fost in situatia de a fi in concediu de crestere copil pe baza veniturilor salariale obtinute in ultimul an si in acelasi timp sa obtineti venituri dintr-un contract de inchiriere?cum ati procedat?se poate?sau indemnizitia se stopeaza daca obtii venit din inchiriere imobil? multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2020
alexandrapu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului bumburica bumburica Buna ziua! As avea nevoie de ajutor deoarece intampin o problema. In perioada celor 12 luni anterioare nasterii am realizat pe langa veniturile din salarii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si contract de inchiriere narcisa73 narcisa73 Buna ziua, o informatie referitoare la suspendarea indemnizatiei pt crestere copil: Impreuna cu sotul meu detinem un imobil (dobandit in timpul casatoriei), ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil crist12012 crist12012 Sotia mea urmeaza sa nasca luna viitoare. In prezent este asociat si administrator la un SRL, fara carte de munca, in schimb are un venit din inchirierea unui ... (vezi toată discuția)