avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... OPTIUNI DIFERITE IN PRIVINTA MOSTENIRII
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

OPTIUNI DIFERITE IN PRIVINTA MOSTENIRII

Buna ziua
Acum aproximativ 2,3 ani a decedat si cel de-al doilea parinte. Suntem 4 frati, 2 plecati in strainatate. Am reusit acum aproximativ un an sa finalizam succesiunea si fiecare avem cota parte 25% din casa si teren.
Cei 2 frati din strainatate nu se preocupa deloc, iar cel de-al treilea are de gand sa se mute in acea casa in viitorul apropiat. Eu nu am nici un beneficiu de pe urma acelei case si am propus sa fie pusa in vanzare sau sa ma despagubeasca fie unul din ei si sa -i ofer ai mei 25% fie toti in mod egal si raman 3 proprietari in procentaj egal 33%. Cei din strainatate sunt total dezinteresati si lipsiti de orice intentie iar cel din Romania a refuzat categoric.
Ce este de facut ? Ii pot actiona in instanta ? Trebuie sa vin cumva cu dovezi clare ca ceilalti au refuzat punerea in vanzare ?
Daca ma poate indruma cineva putin, sa stiu pe drum sa o iau, as fi recunoscator. Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:22, 11 Ianuarie 2019
Drumul pe are o luati trebuie sa treaca pe la un cabinet de avocat intai.Partajul im instanta este solutia daca părțile nu se inteleg amiabil ,taxele de timbru sunt mari.necesita expertiza de specialitate pt evaluarea bunului.Actiunea este complexă riscat sa dati banii aiurea daca nu va angajați av și acționati după ureche.
Desigur ca sunt constient de asta, nici nu se pune problema sa lucrez fara avocat, ma intereseaza sa stiu ce pot obtine in urma partajului din instanta, bani sau delimitare din teren ?
Multumesc

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Drumul pe are o luati trebuie sa treaca pe la un cabinet de avocat intai.Partajul im instanta este solutia daca părțile nu se inteleg amiabil ,taxele de timbru sunt mari.necesita expertiza de specialitate pt evaluarea bunului.Actiunea este complexă riscat sa dati banii aiurea daca nu va angajați av și acționati după ureche.


Puteti solicita atribuirea imobilului către dvs cu despăgubirea celorlalți,împărțirea în natură daca acest lucru e posibil sau în cazul în care nu dorește nici unul dintre frați atribuirea imobilului acesta se poate vinde la licitație
Ultima varianta nu este de dorit deoarece în mod cert o sa pierdeți bani.

.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trei surori pentru vânzarea casei,fratele contra Kokood Kokood Suntem patru frați de pe urma tatălui care a decedat în anul 2016 .succesiunea s-a efectuat ușor, în urma căreia sîntem patru proprietari cu părți ... (vezi toată discuția)
Fratele avar ! Mircea S. Mircea S. In luna martie a murit mama. Noi,cei trei frati am convenit sa facem succesiunea casei,in vederea vanzarii acesteia iar banii sa ii impartim asa cum e firesc ... (vezi toată discuția)
Parcelare, despagubire sau vanzarea unui teren mostenit prin succesiune de la parinti? Ema_cumparator Ema_cumparator Buna ziua, Trei frati au mostenit prin succesiune un singur teren intravilan, cu o suprafata de 1200 mp (12m x 100m). Terenul are dubla deschidere la ... (vezi toată discuția)