avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vanzare imobil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vanzare imobil

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: o prietena a achizitionat acum trei luni cu credit imobiliar cu ipoteca o casa pe care acum intentioneaza sa o vanda. A primit o oferta de la un potential cumparator sa primeasca cash jumatate din suma iar diferenta sa i se plateasca in termen de 6 luni pentru a avea timp respectivul sa-si vanda apartamentul. Deoarece respectivul ar dori sa se mute in casa dupa achitarea avansului ce contract sau act ar trebui sa faca prietena mea pentru a nu risca sa nu incaseze si restul sumei? In cazul in care persoana nu ar plati dar ar locui in casa cum ar putea fi evacuata?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
sonya_67, utilizator
Cel mai recent răspuns: sonya_67 , utilizator 23:23, 13 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Contractul este legea partilor.
Va trebui sa cuprinda in contract, in mod clar, concis si neinterpretabil, sub forma de clauze, toate aceste aspecte.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare imobil ipotecat alexandru-fiscu alexandru-fiscu Doresc achizitionarea unui imobil (ap 3 camere) asupra carui exista o ipoteca.(cumparat prin credit ipotecar). In prezent creditul ipotecar insumeaza aprox ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)