avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Voi cumpăra un apartament în care actualul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Voi cumpăra un apartament în care actualul proprietar mai vrea să stea două luni după ce-l achit. Aș vrea să mă asigur că voi prelua apartamentul exact așa cum e acum, ce ar trebui să scrie în contract ca să fiu acoperit?

Urmeaza sa cumpar un apartament cu banii cash insa vanzatorul are nevoie de 2 luni ca sa se mute - ceea ce e ok pt mine - o sa vina in contract trecuta data la care trebuie sa predea imobilul.
Ce ma nelinistete pe mine e urmatorul aspect: daca cumva in perioada asta de 2 luni se intampla un incendiu, sau cineva sparge apartamentul, sau chiar ei insceneaza o spargere si duc tot din apartament - eu cum sunt acoperit in acest sens? Nu au asigurare pe apartament - caci citez din cele spuse de vanzator: 'oricum il vand'.
Se poate specifica in contract ca in cazul in care nu preda apartamentul cum este un momentul vanzarii - contractul sa se anuleze si sa-mi vireze inapoi banii ? Dar cum pot dovedi cum era apartamentul in momentul vanzarii ?
Ce ar trebui sa fie trecut in contract ca sa fiu acoperit ?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:00, 20 Aprilie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a preveni orice fel de neplacere, aveti posibilitatea de a incheia dvs o polita de asigurare.
m-am gandit si la varianta asta insa daca se intampla ceva pe mine ma afecteaza nu pe ei.. ei pot face orice in astea 2 luni in apt. ?!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca am inteles corect, dvs incheiati un contract de vanzare-cumparare si oferiti vanzatorului o perioada suplimentara de 2 luni calendaristice, ulterioara incheierii contractului) pentru ca acesta sa elibereze apartamentul (va rog sa ma corectati daca am inteles gresit). In acest caz, in baza contractului, aveti posibilitatea de a incheia o polita de asigurare facultativa, dvs fiind atat contractant (titular al politei, pe numele caruia se incheie polita si care achita primele), cat si beneficiar (persoana asigurata, care primeste despagubirile in caz de dauna asigurata). Va trebui sa aveti mare atentie la riscurile acoperite.
Buna ziua!
Eu as astepta aceste doua luni si nu as vira banii pana nu elibereaza apartamentul, se pot schimba multe in doua luni si sa nu ajungeti la evacuare prin executor...
Si, dupa vanzare, puteti incheia si polita de asigurare pe numele dvs., ca proprietar..
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
Ionut.ion, utilizator
e mia greu pentru ca persoana respectiva are nevoie de bani ca sa-si termine casa..

Ionut.ion a scris:

Buna ziua!
Eu as astepta aceste doua luni si nu as vira banii pana nu elibereaza apartamentul, se pot schimba multe in doua luni si sa nu ajungeti la evacuare prin executor...
Si, dupa vanzare, puteti incheia si polita de asigurare pe numele dvs., ca proprietar..

Alte discuții în legătură

Cand trebuie vanzatorul sa elibereze un imobil de bunuri? seldom seldom Buna ziua, Sunt in procesul de a-mi cumpara o casa si am incheiat deja o Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare cu promitentii-vanzatori. In ... (vezi toată discuția)
Vanzare prin virament bancar. cum ma asigur ca cumparatorul vireaza banii Tiberiu25 Tiberiu25 Bună ziua. Vand un apartament. Cumpărătorii au banii in banca o parte si fac transfer bancar. Restul cash. Cum se procedeaza la notar? Semnăm actele pe ... (vezi toată discuția)
Receptie apartament in imobil nou dupa achitarea pretului FlorinSI FlorinSI Buna ziua. Pe 29 mai trebuie sa semnez contractul de v/c al unui apartament in imobil nou. Dezvoltatorul propune ( ca asa practica) sa faca predarea ... (vezi toată discuția)