avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare sau furt??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare sau furt??

Va rog sa îmi spuneti ce am de facut si care este pedeapsa pentru prostia care am facuta si anume :am lucrat intr-un bar unde am sustras suma de 10000lei patroni am depus plângere la politie eu am fost la politie le-am înapoiat sumade 8000lei urmând sa le inapiez si cei 2000 in decurs a 30zile..Problema acuma vine si anume comisarul de la poliția a spus asa ca el nu ma iartă si k voi ajunge in puscarie pt delapidare sa adresat patronului in felul urmator "Ce ba dk tu al ti eu nu pt k dk am pus mana pe infractor nul mai las sa scape ce tu asa ai face"...Nu stiu ce sa fac mai departe eu nefiind citat nici măcar pt o declaratie....eu tot timpul asta vorbind pe cale amiabilă cu patronul am ajuns la o intelegere si anume sa facem un proces verbal si menționăm k am dat aceasta sumă de 8000lei ceea ce am.si facut si am depus aceasta foaie la poliție. ...politistul a spus ca ca trimite dosarul in judecata..Va rog sa îmi spuneti ce sa fac si cui sa ma adresez.Multumesc


MariusFloribellll a scris:

Va rog sa îmi spuneti ce am de facut si care este pedeapsa pentru prostia care am facuta si anume :am lucrat intr-un bar unde am sustras suma de 10000lei patroni am depus plângere la politie eu am fost la politie le-am înapoiat suma de 8000lei urmând sa le inapoiez si cei 2000 in decurs a 30zile..Problema acuma vine si anume comisarul de la poliția a spus asa ca el nu ma iartă si k voi ajunge in puscarie pt delapidare sa adresat patronului in felul urmator "Ce ba dk tu al ierti eu nu pt k dk am pus mana pe infractor nul mai las sa scape ce tu asa ai face"...Nu stiu ce sa fac mai departe eu nefiind citat nici măcar pt o declaratie....eu tot timpul asta vorbind pe cale amiabilă cu patronul am ajuns la o intelegere si anume sa facem un proces verbal si menționăm k am dat aceasta sumă de 8000lei ceea ce am.si facut si am depus aceasta foaie la poliție. ...politistul a spus ca ca trimite dosarul in judecata..Am uitat sa specific faptul ca patronul se cunostea cu acest comisar dinainte ca fapra sa se produca si sa numai zic ca acest comisar de la politie inpreuna cu alti doi veneau in acest bar jucandu-se la pacanele Deci cu alte cuvinte sunt prieteni buni cu acest patron!Va rog sa îmi spuneti ce sa fac si cui sa ma adresez.Multumesc

Daca este vorba de delapidare, chiar daca acoperiti prejudiciul, veti fi urmarit penal in continuare. In cazul in care acoperiti prejudiciul si veti fi trimis in judecata, se vor retine cirumstante atenuante de catre instanta de judecata.
Angajati-va avocat care sa va acorde consultanta/asistenta juridica/reprezentare in fata organelor judiciare. Avocatul trebuie sa mearga la organul de up sa consulte dosarul si in functie de situatia de fapt constatată, sa intreprinda demersuri legale care se impun.
Multumesc pt răspuns. ...Problema nu inteleg de ce la delapidare prima data initial spunandu-mi k e furt calificat.Patronul a zis ca isi retrage plângerea .prejudiciul va fi recuperat suta la suta.Dar momentan nu am fost chemat nici pt o declaratie....bine k oricum fapta e recunoscută ca am sustras bani dintr-o cutie...Risc sa ajung doamne fereste in închisoare sunt la prima abatere nu am mai facut si nici trecut prin asa ceva.
Din acest motiv v-am spus sa apelati la persoana specializata, sa vada exact despre ce este vorba si sa actioneze in consecinta.
Daca nu sunteti recidivist, nu o sa ajungeti la puscarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt sau delapidare aledical aledical am un caz mai deosebit; prietenul meu a lucrat lao firma 10 ani in acest timp a sustrasa bani din incasari ajungind la o suma destul de mare acum patronii s-au ... (vezi toată discuția)
Furt din gestiune Gabiania Gabiania Buna ziua.am o problema foarte mare.va rog sa ma ajutati.acum o luna de zile lucram la un restaurant.eu umpreuna cu o colega am facut o prostie.nu mai marcam ... (vezi toată discuția)
Ajutor alex94 alex94 Buna seara.In urma cu o saptamana am fost chemat la sectia de politie de pe raza comunei in care locuiesc,in legatura ca am furat un vitel.Un recidivist care ... (vezi toată discuția)