avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intrebare - pași înființare PFA Cod CAEN 8552 ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intrebare - pași înființare PFA Cod CAEN 8552 Învățământ în domeniul cultural

Bună ziua vreau sa stiu care sunt pași de înființarea un PFA cod caen 8552 . Ce anume am de plata la stat la un contract de 3000lei pe luna .
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:08, 12 Ianuarie 2019
In maxim 30 de zile de la infiintare veti depune declaratia unica la finante cu venitul anual brut estimat sa-l incasati si cheltuielile anuale etimate sa le platiti in 2019. Din declaratie va rezulta ca aveti de plata impozitul pe venitul din activitati independent si contributiile sociale pana pe 15 martie anul urmator.
Impozit pe venit 10% aplicat la venitul anual net (adica venitul anual brut incasat - cheltuielile anuale platite mai putin asigurarile sociale) si contribuțiile lunare la pensii (CAS) 25% și sănătate (CASS) 10% care sunt raportate la nivelul unui salariu minim brut, de 2080 de lei, iar obligația de a le plăti apare doar atunci când veniturile anuale nete depășesc nivelul a 12 salarii minime brute.
Pentru a va infiinta pfa-ul va rog sa citii la [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii pfa cbumbu07 cbumbu07 Sotul meu este in acest moment angajat cu carte de munca. Incepand de anul viitor vrea sa desfasoare, in paralel, si o activitate independenta sub forma de ... (vezi toată discuția)
Contributi la un pfa pensionar omoro omoro Ce contributii trebuie sa platesc la stat daca o sa am un pfa si sunt pensionar si daca sunt mai mici decat in cazul unui srl in care as fi obligat sa fiu ... (vezi toată discuția)
Ce taxe plătesc în 2019 pentru veniturile realizate din pfa free34ar free34ar Dacă sunt angajata și am și un PFA, ce taxe plătesc în 2019 către statul român pentru veniturile realizate din pfa? (vezi toată discuția)