avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract chirie la ANAF - procedură
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract chirie la ANAF - procedură

Bună seara,
Doresc să închiriez apartamentul meu. Am găsit chiriaşele, dar nu ştiu cum să procedez să declar la ANAF.
La ANAF am văzut că se spune să aduci Anexa 2 completată şi copie după contract, dar care contract? Trebuie să legalizez contractul sau îl fac eu de mână cu fetele (chiriaşele) şi duc ce am scris noi la ANAF?
Am văzut că în Anexa 2 care se găseşte la ANAF au rubrică pentru numărul de contract, iar dacă eu îl fac de mână cu ele, ce trec acolo?
Mai am o problemă, fetele vorbesc doar engleză, pot duce la ANAF doar contractul îl engleză sau le pun să semneze în română şi engleză şi duc contractul în română?
Vă rog frumos să mă ajutaţi, căci după cum este evident sunt total depăşită de situaţie.
Mulţumesc.

Numai bine!
Cel mai recent răspuns: Maiglo , utilizator 20:03, 15 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu exact la ce Anxa 2 va referiti. Treceti numarul 1. Nu trebuie autentificat. La anaf duceți varianta in romana, ca sa nu va complicati. Dar, acum nu mai e necesara inregistrarea, ci declararea veniturilor in termen de maxim 30 de zile.
Vă mulţumesc pentru răspunsul dumneavoastră. Mi-a fost foarte util.
O ultimă întrebare am, dacă aveţi amabilitatea de a-mi răspunde, anume dacă înregistrez totuşi contractul la ANAF acesta are vreo valoare juridică, ţinând cont că nu este autentificat, doar făcut de noi în casă? Mă refer dacă îmi este de folos în vreun fel să înregistrez contractul sau doar mă complic.
Mulţumesc.

Numai bine!
acest răspuns util
Nu va complicati, contractul dovandeste data certa prin inregistrarea la ANAF. Prin urmare, eu l-as inregistra.
acest răspuns util
Mulţumesc frumos. Îl voi înregistra. Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! doresc sa inchiriez un apartament, iar potentialul ... Adisor86 Adisor86 Buna ziua! Doresc sa inchiriez un apartament, iar potentialul chirias mi-a solicitat daca se poate sa il iau in spatiu, pt a putea sa isi faca CI - el fiind ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere(de mana) skyclear skyclear Buna ziua, Am convenit un contract de inchiriere(tipizat de pe internet) completat de mana in 2 exemplare intre mine si posibilul chirias. Acest act nu este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori sa închiriez apartamentul părinților mei ... Naicu Naicu Bună ziua. As dori sa închiriez apartamentul părinților mei decedați.Dar nu qm făcut succesiunea, fiind singurul copil. Astfel , cum pot face declarația ... (vezi toată discuția)