avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cim

Buna, am 2 intrebari:
1 Te poti ocupa de firma parintilor fara un contract de munca sau un document justificativ in acest sens?
2 Ce poate pati angajatorul daca inregistreaza un contract de munca la ITM cu semnatura falsa a angajatului. (Exista posibilitatea sa fie false ambele semnaturi)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 15 Ianuarie 2019
1. Nu, e munca la negru. 2. Da, si e infractiune.
1 Te poti ocupa de firma parintilor fara un contract de munca sau un document justificativ in acest sens?


Da, este posibil asa ceva ... daca sunteti numita administrator


2 Ce poate pati angajatorul daca inregistreaza un contract de munca la ITM cu semnatura falsa


Poate primi o sanctiune d.p.d.v. penal.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Confirm informatiilor oferite de registrul comertului persoana in cauza nu era trecuta ca administrator, iar contractul de munca a fost inregistrat cu 2 luni jumate intarziere si pe o alta functie cu un alt salariu.
Am facut plangere la politie, dupa care am fost contactata de o doamna politist care mi a spus ca nu este nici o problema ca fiica se ocupa de afacerea mamei si ca nu mi a produs nici un prejudiciu. Eu consider ca sunt prejudicii: un salariu mai mic dauneaza pensiei, nu mi au fost platite contributiile in acest timp si faptul ca m a inselat si a inregistrat acest contract cu o semnatura falsa.
Ati mentionat in plangere despre semnatura falsa?
Da, am mentionat. Maine ma asteapta la audiere. Mai intai au audiat inculpatele mama si fiica. Si mi ar fi zis ceva de genul ca nu vor face adresa la itm pt a compara semnaturile. Eu dimineata vreau sa ajung intai la itm sa cer o copie a dosarului.
Orice sugestie imi e de folos.
Va multumesc.


Cornel Vasile a scris:

Ati mentionat in plangere despre semnatura falsa?

Alte discuții în legătură

Bună seara angajatorul are nevoie de semnatura sau acordul scris ... Gabigabi67 Gabigabi67 Bună seara ANGAJATORUL ARE NEVOIE DE SEMNATURA SAU ACORDUL SCRIS AL SALARIATULUI PENTRU ÎNREGISTRAREA CONTRACTULUI DE MUNCĂ LA IRM ( REVISAL, REGES), EU ... (vezi toată discuția)
Problema contract individual de munca istrate01 istrate01 buna ziua si bine vam gasit tuturor utilizatorilor acestui forum,am o problema destul de delicata si am nevoile de parerile dvoastra.eu beneficiez de somaj ... (vezi toată discuția)
Lncetare contract cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Doresc sa stiu daca am fost la o firma, unde dupa cateva interviuri mi-au spus ca ma aleg pe mine din multi candidati, am facut o cerere de mana ... (vezi toată discuția)