avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie din Franta si pensie din RO
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie din Franta si pensie din RO

Buna ziua
7 ani am lucrat legal in Franta de unde iau in prezent pensie. In acelasi timp, in RO, imi plateam pensie prin contract cu Casa de Pensii.
Intrebarea este daca perioada din Franta este CUMULATA cu cea din RO, sau activitatile sunt/raman distincte ? Am depus dosar de pensionare in RO, dar fara decizie inca ( de peste 6 luni)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:51, 12 Ianuarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru stagiu se cumuleaza ambele perioade (Franta + Romania)

Vedeti si acest articol : Cum obții pensia dacă ai lucrat și în alte țări
www.avocatnet.ro/articol_472...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie din franța și pensie din ro cristteo cristteo Inteleg ca ar trebui sa fie adaugat la stagiul de cotizare din RO ( 35 ani), stagiul de cotizare din Franta ( 7 ani) -conf art 19 al 1&2 din L 263/2010 (vezi toată discuția)
Pensia in austria AlexandruDD22 AlexandruDD22 Buna ziua, lucrez ca ingrijitoare la batrani in Austria si as dori sa stiu daca este necesar sa cotizez si in Romania la pensie. Am cotizat pana acum 3 ani si ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala, cu vechime in ro si ue lumi1234 lumi1234 Femeie, data nasterii mai 1963, vechime in munca 33 ani si 6 luni, din care 19 ani si 6 luni in Romania si 14 ani in Marea Britanie. Avand stagiul complet de ... (vezi toată discuția)