avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce aspecte contează atunci cănd se stabilește ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce aspecte contează atunci cănd se stabilește domiciliul unui copil minor în cazul unui divorț?

Bună seara,

Aș avea nevoie să vă cer sfatul în privința șanselor pe care le-aș avea pentru a obține domiciulul copilului minor la mine în urma divorțului. Intenționez să divorțez de soțul meu și m-ar interesa să aflu care sunt argumentele de care instanța va ține cont atunci când va acorda domiciul la unul dintre părinți. Menționez că suntem căsătoriți de șase ani și jumătate și copilul nostru are vârsta de șase ani. Momentan locuim împreună în locuința soțului care este dobândită prin moștenire în timpul căsniciei noastre. Amândoi lucrăm ca artiști liber-profesionisți, însă în ultimii doi-trei ani doar eu am obținut venituri din contracte de drepturi de autor, soțul neavând niciun alt venit. Eu m-aș muta la domiciliul părinților mei și aș beneficia de ajutorul acestora la îngrijirea și educarea copilului. În cazul soțului, nu se pune problema ajutorului din partea bunicilor. Ar mai fi de adăugat faptul că în ultimii trei ani eu am avut mai multe deplasări din motive profesionale (poate fi acesta un motiv invocat de soț pentru a obține domiciul copilului la el?).
Specific că motivul divorțului este existența unor divergențe ireconciliabile și a unei incompatibilități între parteneri. Îmi doresc o custodie comună și domiciul copilului la mine.
Ce aspecte primează la ancheta socială și apoi în instanță atunci când este vorba despre stabilirea domiciliului copilului la unul dintre părinți?

Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:31, 13 Ianuarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Din situația factuală expusă, coroborată cu practica instanțelor de a stabili locuința minorilor la domiciliul mamelor, șansele dvs sunt covârșitoare!
Nu omiteți să solicitați și pensie de întreținere!
Pentru divorț lege cere motive temeinice.
Fără motive temeinice instanța trebuie să respingă divorțul conform legii.

Mamele obtin minorii de fel daca au casa si loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor Poizan Poizan Buna ziua In situatia in care se ajunge la divort in instanta pentru un cuplu cu copil minor (2 ani jumatate), care sunt sansele ca mama sa castige custodia ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului nenăscut: mi-l poate lua tatăl lui după divorț, așa cum mă amenință? Cristina.novac Cristina.novac Buna seara! Sunt căsătorită si insarcinata in 4 luni, dorim să divortam iar sotul ma amenința că imi va lua copilul. Mentionez ca lucrez, am locuinta, ... (vezi toată discuția)
Divort dima_iuliana dima_iuliana Buna seara! O prietena a mamei mele se afla intr-o situatie delicata.Acum 3 ani a plecat la munca in Italia din cauza saraciei lucii in care traia,cu acordul ... (vezi toată discuția)