avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modul de repartizare a cheltuielilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modul de repartizare a cheltuielilor

Buna ziua,

Ce inseamna modul de repartizare a cheltuielilor dupa numarul de persoane, asa cum prevede art. 82, alin. (3) si (4) din L196/2018?

(3) Modul de repartizare a cheltuielilor prevăzute la alin. (1) se stabilește printr-un regulamentaprobat de comitetul executiv al asociației de proprietari.
(4) Comitetul executiv stabilește cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente
persoanelor cu domiciliul în clădire.

Reiese din acest articol ca AG hotaraste ce persoane introducerea la intretinere, spre exemplu, copiii?
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2019
Bogdan_86, utilizator
Cel mai recent răspuns: DaniSarah , utilizator 11:26, 6 Septembrie 2019
Bun. Atunci de ce daca legea spune cum sunt repartizate cheltuielile asociatiei (pe numar de persoane, cpi etc.) totusi se mai mentioneaza ca modul de repartizare a cheltuielilor prevăzute la alin. (1) se stabilește printr-un regulament aprobat de comitetul executiv al asociației de proprietari, iar comitetul executiv stabilește cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire?
Modul de repartizare al cheltuielilor este prevazut și în statut.
Probabil ca legiuitorul s-a gândit sa fie înscris și în regulament deoarece regulamentul trebuie adus obligatoriu la cunostinta proprietarilor pentru a-l cunoaște, pe când legile nu sunt citite de toată lumea. Și atunci nu ar mai pune întrebări pe forum cum se repartizeaza cheltuielile! :)
Eu am intrebat pentru ca au fost persoane care mi-au spus ca de fapt din acele articole si alineate se poate interpreta ca CEx decide ce persoane sa introduca la intretinere (in speta copiii) si am zis ca nu inteleg eu bine legea.

Apropo, legat de acel regulament, s-a aprobat forma lui finala? Stiu ca a fost in dezbatere publica. Aveti cumva un model definitivat pe care mi l-ati putea pune la dispozitie?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copiii se introduc la intretinere.
CEx, adunarea generala, pot lua decizii si hotarari numai cu respectarea legii.
Cum legea precizeaza cum se repartizeaza cheltueilile nu se poate interpreta ca Cex si adun generala pot hotari altfel.
Prin "stabileste" se intelege ca le "stabileste" potrivit legii, comitetul nu le "stabileste" comitetul cum vrea el!
Daca le-ar stabili cum vrea comitetul atunci comitetul ar putea stabili ca cheltuielile pe nr de persoane sa se imparta la nr de apartamente, cele pe cota indiviza pe nr de persoane si tot asa, adica contrar legii.
Bună ziua, domnule Bogdan! Dacă e cineva lipsit de suflet cu acești copii, atunci aceștia sunt legiuitorii, care l-a rândul lor au fost presați de către proprietarii fără copii. Nu e nimic de interpretat aici. La legea veche a fost dată o completare clară cu privire la exceptarea copiilor de la plată, în intervalul 0-3 ani. Adunarea generală nu poate hotărâ nimic în afara legii, doar ca să dea dovadă de ,,inimă,,. Locatarii urmăresc cu acribie listele de plată, mai ceva decât orice conducere. Și vă garantez că pentru 15 lei în plus, se găsesc tot felul de ,,interpretări,, ale legii, deficitară sau nedeficitară, dar este reperul după care suntem judecați la propriu sau la figurat.
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2019
DaniSarah, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari legate de lift ibis ibis Buna ziua Va rog, in limita timpului disponibil, sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari 1. Cum se calculeaza la bloc intretinerea liftului: pe numar de ... (vezi toată discuția)
Plata utilitati - lift adivasiu adivasiu cum se calculeaza contributia proprietarilor la plata facturii lunare de intretinere a liftului? conform legii 270/2007.......nu prea reiese clar...... in ... (vezi toată discuția)
Cum se distribuie costurile înlocuirii unui lift, și cum se împart cheltuielile în funcție de etaj? vasilica_f vasilica_f Buna ziua, La înlocuirea unui lift pe o scara a unui bloc de locuințe cum se distribuie costurile? Normal ar fi ca costurile sa se împartă pe numărul de ... (vezi toată discuția)