avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl celor 3 copii ai mei nu și-a dat interesul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl celor 3 copii ai mei nu și-a dat interesul deloc față de ei în ultimii ani. Am custodie exclusivă, pot să-i refuz dreptul de vizită?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Am 3 copiii minori pentru care dețin o hotarare judecătorească in care este menționat că domiciliul acestora este la mine ca mama si exercitarea drepturile le dețin exclusiv dar tatal are dreptul sa viziteze copiii o data pe luna, este obligat să plătească o pensie de întreținere ptr fiecare copil si acesta nu respectă această obligație . De 3 ani nu si-a dat interesul deloc fata de copiii. Acum are buletinul expirat din martie 2018 ,am inteles ca nu poate să-l faca deoarece nu are certificatul de nastere al copiilor . I-am trimis un exemplar cu hotărârea judecătorească deoarece el nu la primit din cate stiu... Intrebarea mea este daca se hotărăște să vină să-și vadă copiii pot sai refuz acest drept pe motiv că nu a plătit obligațiile judecătorești și pana in acest moment nu la interesat de ei?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mihaela .Vaida , utilizator 11:59, 15 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți cu hotărârea la un executor pt a obține executarea obligațiior!
Cât despre dreptul la vizită, nu i-l puteți îngrădi!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti apela la un executor pt a-l obliga sa plateasca pensia de întreținere restanta,puteti formula plângere penală dar dreptul de vizita nu il puteti îngrădi.
Nu am fost la executor deoarece el nu detine venituri cu forme legale,nu are absolut nimic pe numele lui...a fost plecat din țară iar acum a venit doar ptr a-si face buletinul. În afară țării lucra la negru... Va multumesc din suflet pentru răspunsuri.
Intrebarea mea este daca se hotărăște să vină să-și vadă copiii pot sai refuz acest drept pe motiv că nu a plătit obligațiile judecătorești și pana in acest moment nu la interesat de ei?

De ce ati face asta, ce sperati sau credeti ca obtineti ?
Nu credeti ca s-ar bucura copiii sa isi vada tatal ?
Nu stiu daca e cazul sa va faceti griji ca ar veni, ce sa il apuce dupa 3 ani?
Unde e plecat, in ce tara?
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator
Puteți executa hotărârea civilă pentru plata pensiei, așa cum v a spus și Dl avocat. Este posibil sa aflați exact locul de munca din străinătate ca sa va fie mai ușor!

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei gabor elena gabor elena am doi copii minori in intretinere rezultati in urma unei relatii de concubinaj.tatal lor nu plateste pensia alimentara deoarece nu am deschis nici un proces ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot scoate minorul din tara fara acordul tatalui? raulviatamea raulviatamea sant divortata si am un baietel de 3 ani care mi-a fost incredinta mie cu hotarare definitiva si irevocabila,dar cu drept de vizita tatalui in fiecare ... (vezi toată discuția)
Program de vizita raza de soare raza de soare Am terminat divortul. El a cerut copilul 1 luna in vacanta de vara,1 saptamina in vacanta de iarna si 2 wekenduri oe luna la domiciliu lui El NU a adus ... (vezi toată discuția)