pot anula un act de vanzare-cumparare pe motivul ca mamei mele i sa incalcat rezerva succesorala? am depistat si modificarea unei sentinte si vreau sa aduc la masa succesorala acest imobil .cum pot face asta? ma puteti ajuta? multumesc ptr intelegere
Nu îl puteți anula, însă dacă se dovedeste că prețul nu s-a platit, actul este valabil ca donatie deghizată, fiind supus reductiunii.
Mai exact, în final mama primește fie o parte fizică din imobil,fie o sumă de bani reprezentând contravaloarea rezervei sale succesorale.
Daca l-ar fi donat da, a incalcat dreptul la mostenire al mamei dvs ( doar daca prin donatie a incalcat rezerva succesorala, rezerva fiind de jumatate din cat ar fi mostenit legal). daca l-a vandut, nu. E greu sa dovediti ca a fost donatie deghizata.
am gasit acte falsificate care au stat la baza emiterii actului de vanzare cumparare ,a fost falcificata o sentinta ptr ca,cumparatorul sa poata intra in posesia imobilului ,e strigator la cer ce acte dubioase sunt in dosarul de vanzare cumparare .insasi vanzatorul are un alt nume decat cel real