avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... fond pensie suplimentara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

fond pensie suplimentara

In anii 70 am platit cotizatie pentru pensie suplimentara.Acest lucru nu apare in cartea de munca si nici in adeverinta care am primit dela intreprindere.Vreau sa stiu ca se ia in calcul la pesie?
Va rog mai multe informatii despre pensia suplimentara.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:59, 17 Noiembrie 2009
1. Contributia pentru pensie suplimentara se ia automat in calculul punctului de pensie.
2. Nu se trecea in carnetul de munca si nu mai e nevoie de adeverinta pentru aceasta deoarece se retinea la toata lumea.
Incepand cu 01.04.2001, data intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000, procentul pentru pensia suplimentara se calculeaza automat.
Mai multe puteti citi in Decretul nr. 232/1986 pentru modificarea unor dispozitii legale cu privire la pensia suplimentara, in prezent abrogat.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce reprezinta contributia pentru pensia suplimentara? sch sch Pe unele adeverintele(1990-1999) primite de la Angajator este mentionat , pe linga faptul ca a fost retinuta si virata contributia pentru CAS si faptul ca a ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie aradu2009 aradu2009 tatal meu crede ca i s-a calculat gresit pensia. cum ar putea sti daca este asa sau nu? (vezi toată discuția)
Adeverinta ptr dosar pensie loredanaelena loredanaelena buna seara trebuie sa eliberez o adeverinta ptr un fost angajat care isi face dosarul de pensionare si am o mica nelamurire. este angajat in 01.03.1992 si ... (vezi toată discuția)