avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot angaja someri?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot angaja someri?

buna ziua ! pot angaja someri in cadrul unui srl? ce beneficii am?
Cel mai recent răspuns: Avocat Irina Carmen Cristea , Avocat 11:14, 17 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Conform legii 76/2002 modificata, sunt reglementari in ceea ce priveste facilitatile acordate angajatorilor pentru incadrarea unor categorii de someri:
cei in varsta de peste 45 de ani
cei care sunt sustinatori unici ai familiei monoparentale
cei care mai au trei ani pana la pensionare
cei care locuiesc la mai mult de 50 de km de locul de munca.
Firmele care încadreaza în munca pe perioada nedeterminata someri în vârsta de peste 45 de ani sau someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta persoanelor încadrate din aceste categorii.
De asemenea, acesti angajatori primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta, respectiv 500 de lei, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 2 ani.
Cu stima !

beneficii sint cele aratate in cuprinsul legii nr. 76/2002.
Subventiile se acorda diferentiat, in functie de marimea intreprinderii si de statutul somerilor angajati. Astfel, vor fi subventionate, pentru o perioada de un an, jumatate din salariile noilor angajati ce provin din randul somerilor care nu si-au gasit un loc de munca in ultimele sase luni, precum si ale persoanelor care sunt unici sustinatori ai familiei, care au depasit varsta de 50 de ani sau care provin din comunitati de romi. Pentru angajarea celor care sunt in somaj de mai mult de doi ani, subventionarea se acorda pentru o perioada de doi ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot angaja someri? dobreg dobreg Buna ziua ! in cazul in care angajez somer in cadrul unui srl ce avantaje am? (vezi toată discuția)
Subventie somaj costicul costicul In care cazuri o intreprindere individuala poate beneficia de subventie pt somaj? (vezi toată discuția)
Angajati 45 ani SFARTZ ANDREEA SFARTZ ANDREEA am primit o stire acum ceva timp referitoare la angajatorii care vor angaja persoane cu varsta de peste 45 ani vor fi scutiti de le anumite taxe, asa este? ... (vezi toată discuția)