Contractul este legal, dar poate fi atacat in instanta daca spatiul respectiv nu corespunde cu cele solicitate in contract, respectiv nu are destinatia dorita de dvs., este impropriu, necorespunzator etc.
Daca nu puteti beneficia de spatiu cum v-ati inteles initial ( fiind santier - deci impracticabil) puteti sa cereti rezilierea.
In rest mi se pare valabil, chiar daca proprietara nu si-a intabulat dreptul de proprietate, nu inseamna ca nu are dreptul sa inchirieze. Ea va datoreaza garantie impotriva oricaror tulburari de drept si de fapt, inclusiv impotriva unei eventuale evacuari, pe care sincer, nu vad cine ar putea sa o faca si de ce.
si daca vinde apartamenul intre timp si obtine CF,il trece pe numele noillor propietari, ei ma pot evacua fara nici o problema,contractul facut intre mine si actualul propietar devenind nul, deci exista o ilegalitate la mijloc. Spun acestea deoarece am fost avertizat asupra acestui fapt de un locatar al ansamblului de locuinte. Mi s-a spus ca daca nu fac ''probleme'' nu se v-a intampla nimic.
Dumneavoastra nu vi s-a pus in vedere situatia reala a bunului imobil , obiect al contractului de inchiriere, si , din cele mentionate de dumneavoastra, reiese clar ca ati fost inselat.
Proprietarul , insa , avand in vedere manoperele dolosive care au fost intrebuintate in vederea inducerii dumneavoastra in eroare, se poate adresa instantei de judecata in vederea desfiintarii contractului.
Insa , si dumneavoastra, intrucat ati fost de buna credinta, va puteti recupera chiria platita , cu daune interese.
...legea 114/1996 legea locuintei o sa va lamureasca cu privire la elementele minime pe care trebuie sa le indeplineasca locuinta pentru a putea fi inchiriata...in ceea ce priveste posibilitatea de a fi evacuat/a din locuinta de potentiali subdobanditori puteti evita acest lucru prin inregistrarea contractului la directia finantelor publice, astfel el capatand data certa si fiind opozabil si noilor subdobanditori...
multumesc pentru ajutor !
Am o nelamurire, trebuie sa platesc comisionul catre agentia care a facut legatura intre chirias si propietar? Din informatiile mele propietarul nu avea dreptul sa inchirieze apartamentul, cu atat mai mult sa apeleze la o agentie imobiliara.