avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se poate reduce o pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se poate reduce o pedeapsa

Buna ziua,
Se da urmatoarea situatie: persoana condamnata pentru 2 fapte savarsite aproximativ in aceeasi perioada, pentru una dintre ele a obtinut 3 ani cu suspendare, pentru cea de-a doua, a obtinut tot cu suspendare, dar 8 luni. Fiind savarsite simultan, a rezultat sa execute pedeapsa cea mai mare plus un spor de 1/3 din a doua, si anume 3 ani, 2 luni si 2 saptamani pedeapsa totala de executat. In prezent, a executat aproximativ 3 luni din aceasta.
Am primit o informatie de la cineva si nu stiu daca este adevarata, si anume: se poate inainta o cerere prin care sa se anuleze pedeapsa mai mica, cea de 8 luni si astfel, detinutul sa poate fi eliberat, datorita faptului ca pedeapsa cea mai mare obtinuta initial cu suspendare, este mai mica de 3 ani? Daca da, care este procedura?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:17, 14 Ianuarie 2019
Trebuie studiat cazul si dosarul în concret.
Trebuie vazute hotărârile.
Va multumesc. Dvs. va ocupati de cazuri penale? Daca da, as dori putin ajutor, daca nu se poate in privat, atunci contra cost (bineinteles).
Daca doriti sa ma intrebati acelasi lucru prin mesaj privat va pot raspunde.
De regula, orice avocat care sa raspunsuri la o tema se pricepe la acea tema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi pus in libertate??? monicacm monicacm buna seara, am revenit cu o alta intrebare.... o persoana arestata preventiv de aproximativ 2 luni, nu a fost eliberata pt ca ar putea \"contribui\" la ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis-3 fapte- se pot contopi pedepsele? eirinae eirinae Buna ziua,va rog respectuos daca ma puteti ajuta cu un raspuns la o intrebare:Am pe cineva apropiat mie care a savarsit in 2009 infractiunea de conducere fara ... (vezi toată discuția)
Două condamnări. cât se execută din pedeapsă? sunt șanse să se scape de amândouă? eX3nna1 eX3nna1 Buna ziua, Am un prieten care a fost inculpat in doua dosare diferite. In primul a obtinut condamnare de 3 ani cu suspendare, iar in al doilea, a fost ... (vezi toată discuția)