avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cumparare sau act mostenitor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cumparare sau act mostenitor?

Buna ziua.Socrii mei vor sa ii faca viitorului meu sot (adica fiului lor) act de mostenitor pe o bucata de pamant din gradina lor pentru a ne construi o casuta.Casa va fi despartita de la lor si va avea numar de casa. Este sigur acest act, nu vom avea probleme pe viitor cu ceilalti frati . Si inca o intrebare, eu ca viitoare sotie voi avea drept la casa daca voi deveni sotia lui?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:04, 17 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Nu se poate incheia" act de mostenitor", aceasta intrucat legea nu accepta , sub sanctiunea nulitatii absolute, incheierea oricarui act prin care sa se dispuna asupra mostenirii viitoare. Poate sa incheie un testament, dar acesta este revocabil in conditiile legii, fratii ( adica copii dispunatorului) fiind mostenitori rezervatari.
V- as recomanda un contract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager.
Aveti drept la casa daca sunteti trecuta in contract
Cu stima !
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
buna ziua!
socrii nu au decat sa cadastraeze si sa intabuleze intreg imobilul daca este cazul, ulterior sa faca act de dezmembrare cu privire la bucata respectiva.
iar dupa sa faca act de vanzare cumparare cu fiul.
nu inteleg daca la acest momnet sunteti sotia sau nu?!
daca sunteti casatoriti sau la data smnarii actului de vanzare cumparare veti fi atunci terenul va deveni bun comun.
De ce contract de v-c cu clauza de intretinere si uzufruct viager , pentru ca noi vom vi despartiti de ei nu vor sta cu noi?
De acord ! Dar ei ce garantii au ca nu- i dati afara cat traiesc ? Este o intrebare retorica, nu trebuie sa- mi raspundeti.
Poate fi doar cu clauza de uzufruct viager.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Incheiati , in acest sens , un contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager.

Alte discuții în legătură

Declaratie facuta la notar Graminede Graminede buna ziua, este vorba de 2 frati unuia parintii i-au dat un apartament de 5 camere, celuilalt ii va ramane vila in care stau parintii momentan. Fiul caruia ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare sau donație cu uzufruct viager. care variantă este mai bună dacă vrei să lași cuiva o casă și un teren? elenafarcas1958 elenafarcas1958 Buna ziua, Sotul meu are Contract de vanzare cumparare de la parintii lui pe casa si teren. Nu are copii, doar un nepot (fratele sotului a decedat si a ... (vezi toată discuția)