avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cumparare sau act mostenitor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cumparare sau act mostenitor?

Buna ziua.Socrii mei vor sa ii faca viitorului meu sot (adica fiului lor) act de mostenitor pe o bucata de pamant din gradina lor pentru a ne construi o casuta.Casa va fi despartita de la lor si va avea numar de casa. Este sigur acest act, nu vom avea probleme pe viitor cu ceilalti frati . Si inca o intrebare, eu ca viitoare sotie voi avea drept la casa daca voi deveni sotia lui?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:04, 17 Noiembrie 2009
buna ziua!
la un BNP aflati tot ce va intereseaza pe dvs.
meregeti cu incredere!
Notar de stat nu mai exista... i-ar fi greu sa se intoarca in timp...

40 de mp? Probabil e o greseala, ma indoiesc de faptul ca pentru o asa suprafata veti obtine autorizatie de construire.
Cat despre act, acesta poate fi atacat, insa desfiintarea sa sau nu va depinde numai de ce anume primesc ceilalti frati dupa decesul parintilor, de ce anume va ramane dupa acestia, despre daca fiul are grija de parinti sau daca se cearta cu acestia etc.
Va dati seama ca atata timp cat nici dv. nu aveti cum sa ne furnizati aceste date, nici noi nu le putem ghici in carti, chiar de drept fie ele.

Insa pentru o anume siguranta a actului mergeti la un avocat caruia sa-i descrieti cat mai bine ce anume inseamna averea parintilor, acesta putand sa va explice tipuri de acte posibile si dv. sa alegeti unul.
Adica sotul, nu dv. Viitorul sot.
Banii ii plateste domnul pentru vanzare? Cu dovezi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie facuta la notar Graminede Graminede buna ziua, este vorba de 2 frati unuia parintii i-au dat un apartament de 5 camere, celuilalt ii va ramane vila in care stau parintii momentan. Fiul caruia ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare sau donație cu uzufruct viager. care variantă este mai bună dacă vrei să lași cuiva o casă și un teren? elenafarcas1958 elenafarcas1958 Buna ziua, Sotul meu are Contract de vanzare cumparare de la parintii lui pe casa si teren. Nu are copii, doar un nepot (fratele sotului a decedat si a ... (vezi toată discuția)