Buna ziua! As dori sa primesc raspuns, daca se poate la cateva intrebari legate de pensii: sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate cu 14 ani si 7 luni vechime in munca impliniti anterior datei de 1 ianuarie 2011. In iunie 2019, voi implini varsta de 61 ani. Am dreptul sa primesc pensie pentru limita de varsta in conditiile in care nu indeplinesc stagiul minim de cotizare de 15 ani? Se vor lua in considerare cei 4 ani de facultate facuti la cursuri de zi cu examenul de stat luat pentru completarea vechimii? In conditiile in care noua lege a pensiilor va produce efecte incepand cu anul 2021, din cate am inteles, se preconizeaza cumva extinderea perioadei in care se poate cumpara vechimea in munca pentru completarea stagiului minim de cotizare si in acest an?
Multumesc mult.
Intrebati la Casa de pensii(cautati link-ul si puneti acolo o intrebare) si vedeti ce posibilitati aveti sa va completati stagiul minim. Pentru femei, in 2019 varsta standard este de 61 de ani si 2 luni.
Pensie de urmas
cosac
Buna ziua
as vrea si eu cateva lamuri in legatura cu pensia de urmas.Situatia este urmatoarea
Soacra mea(n.14 .05.1958) a fost casatorita timp de 17 ani pana ... (vezi toată discuția)