avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sediul social al unei firme
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sediul social al unei firme

Buna ziua!
Doresc sa pornesc o afacere cu un magazin online cu marfa importata din China si deja am inceput sa ma lovesc de anumite probleme.
Planuiam sa inchiriez un apartament mare in care sa si locuiesc si din care sa imi si desfasor activitatea. La o prima cautare am descoperit faptul ca imi trebuie acordul asociatiei de locatari si a vecinilor, fapt care mi-ar ingreuna si mai mult procesul de cautare. Din experienta dumneavoastra, imi pot stabili sediul in apartamentul familiei si sa imi desfasor activitatea intr-o alta locatie? E legal? Practic voi prelua comenzile de pe site si voi pregati coletele pentru livrare.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:20, 15 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, sediul si magazinul pot avea locații diferite.
Va multumesc mult! Dar nici macar nu vorbim de un magazin fizic, vorbim doar de o camera in care sa am un birou si un stoc minim de marfa, pastrand stocul mare in apartamentul in care voi avea sediul ''in acte''. Nu voi vinde decat online, deci as avea doar un curier care vine o data pe zi sa ridice marfa. Trebuie sa fac vreun act pentru viitorul apartament pe care il voi inchiria sau este fix treaba mea de unde trimit marfa atata timp cat platesc impozitul pentru sediul oficial? Ma gandesc ca daca declar apartamentul inchiriat ca fiind ''magazin'' revin la aceeasi problema, acordul vecinilor si al asociatiei de locatari. Inca o data, multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn,
Trebuie sa intelegeti ca sediul social este una si punctul de lucru este altceva.
Sediul social il puteti avea unde doriti dvs. - de fapt trebuie sa declarati la Reg. Comertului acest lucru. Pe saitul lor o sa gasiti un formular ce trebuie completat. Desigur, va trebuie acordul vecinilor de pe verticala si orizontala, apoi acordul com. ex. al as. prop.
In principiu, daca aveti acordul vecinilor, presedintele trebuie sa semneze, fara probleme, dar doar pentru sediu social, adica acolo unde o sa primiti corespondenta.
Dvs. ati scris ca sa in sediul social o sa folositi o camera cu ceva colete... Pai nu se poate!
Pentru punctul de lucru va trebuie o locatie cu alte caracteristici. De obicei, va trebuie un spatiu la parterul unui bloc, eventual cu acces separat. Locuinta respectiva trebuie sa i se fi schimbat destinatia, din locuinta, in spatiu cu alta destinatie decat locuinta dar toate acestea privesc proprietarul spatiului, nu pe chirias. Daca tot dvs. sunteti proprietarul, atunci trebuie sa procedati la schimbarea destinatiei spatiului, asa cum am spus. Aici puteti sa va declarati si sediu social...
Daca doriti, mai putem discuta.
Succes!
Multumesc mult pentru lamuriri! Va trimit un mesaj privat, nu vreau sa populez forumul cu informatii inutile.
Super!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social transformat si in punct lucrus Gisela Gisela Buna ziua. In apartamentul in care stau am creat sediu social al firmei mele. Am ramas fara punct de lucru deoarece pretul la chirii explodeaza exponential. Am ... (vezi toată discuția)
infiintare srl cu sediu social garsoniera locuita terminus1 terminus1 Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate infiinta un SRL pentru un magazin virtual cu sediu social intr-o garsoniera cu o singura camera in care si locuiesc ... (vezi toată discuția)
Sediu social firma in apartament, destinatie locuinta Sofia1961 Sofia1961 In cazul in care un aparatment, proprietatea unei persoane fizice este inregistrat ca sediu social al unei firme, care nu desfasoara activitate economica la ... (vezi toată discuția)