avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CAS şi CASS pentru profesii independente si drepturi ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CAS şi CASS pentru profesii independente si drepturi de autor 2019

Buna ziua, vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu un răspuns la următoarea problemă. Dat fiind faptul că s-a modificat salariul minim şi este defalcat pentru studii superioare şi studii medii, aş vrea să ştiu la ce nivel al salariului minim se plătesc în acest an contribuţiile sociale si de sanatate pentru profesii independente si drepturi de autor. Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:51, 16 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru anul 2019 salariul minim brut pe economie dupa care se calculeaza plafonul celor 12 salarii este 2080 lei adica cel în vigoare la termenul de depunere al declarației unice pentru 2019.
Va mulţumesc foarte mult. Deci, nu are importanţă dacă am sau nu studii superioare? Multumesc si imi cer scuze pentru aceasta rugaminte de lamurire suplimentara
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La cele doua cazuri concret prezentate de dumneavoastra, nu. Doar la contracte de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație doctorat 2019 robert_ianos robert_ianos Care va fi cuantumul indemnizației de doctorat in anul 2019 având în vedere majorarea salariului minim pe economie (2080) și introducerea salariului minim ... (vezi toată discuția)
Contributia la sanatate ptr venit din dobinzi bancare pf nesalariata Alo2016 Alo2016 Sunt pers fizica cu studii superioare. Am ramas fara serviciu. Voi incasa niste dobinzi bancare in 2019. In Declaratia unica ptr 2019 ma raportez la plafonul ... (vezi toată discuția)
Plata contributii pfa cbumbu07 cbumbu07 Sotul meu este in acest moment angajat cu carte de munca. Incepand de anul viitor vrea sa desfasoare, in paralel, si o activitate independenta sub forma de ... (vezi toată discuția)