avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul venit salariu cu pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul venit salariu cu pensie limita de varsta

In luna martie pot ieși la pensie la limita de vârstă , perioada de cotizare de 43 ani de munca se încheie în decembrie 2019 (născut 1954). Acum am un contract de munca pe perioada determinata (un an) care expira în septembrie 2019. Întrebarea mea este următoarea : pot sa depun dosarul pentru pensionare la sfârșitul lunii martie 2019 și în același timp sa lucrez în baza contractului care îl am pana la expirare in septembrie 2019 ? Sau, trebuie întrerupt contractul actual pentru o o scurta perioada de timp (ex. : 7 zile) și întocmit un alt contract de munca pe perioada determinata ? Idee este, sincer, de a mai câștiga ceva bani prin cumulare de pensie cu salariu, și asta pentru ca : 1- pentru a câștiga niște bani in plus si 2- pentru ca este necesara prezenta mea la locul de munca actual. Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:29, 15 Ianuarie 2019
Din cele postate se intelege ca pensia(martie 2019) va fi anticipata partiala.
In acest caz pensia anticipata partiala nu se poate cumula cu salariul
Doar pensia de limita de varsta se p;oate cumula cu salariul.
Nu este pensie anticipata daca implinesc 65 de ani in martie. Este pensie la limta de varsta.
Pensia de limita de varsta se poate cumula cu orice venit fara nicio limita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod calcul pensie caesara7 caesara7 Buna ziua ,stimati domni! In primul rand,va rog sa-mi spuneti daca modul de calcul al pensiei tine cont de salariul din ultimii 2 ani lucrati? In al II-lea ... (vezi toată discuția)
Am 38 de ani vechime. pot deveni pensionar? alinbolbos alinbolbos Buna, Sunt nascut in 14 octombrie 1954 (varsta de 58 ani) si am 39 de ani pe cartea de munca, din care unul e anul in care am efectuat stagiul militar. ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie AdrianG1954 AdrianG1954 Am 31 ani si 11 luni vechime si 4 ani si 9 luni grupa a II - a de munca. Sunt nascut in octombrie 1954. Cand pot sa ma pensionez, anticipat sau de drept? (vezi toată discuția)