avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen legal de remediere a problemelor unei firma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen legal de remediere a problemelor unei firma dupa amenda

Buna ziua,

Am facut o sesizare la itm legat de trusele sanitare expirate din cadrul unei firme, sesizare care-a confirmat si la care s-a aplicat amenda. Ideea este ca nu s-a specifizat in rtaspunsul primit de la Itm perioada de remediere, ci doar faptul ca vor reverifica la o data ulterioara. Doresc sa va intreb daca exista obligativitatea unei autoritati de control sa specifie in raspunsul primit si termenul de remediere, eventual care va fi amenda din nou in cazul in care sutuatia nu se remediaza.

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 16 Ianuarie 2019
Intr-adevar, puteti depune o noua sesizare in care saprecizati ca in urma controlului societatea nu si-a indeplinit masurile stabilite de catre inspectorii ITM ... in general, termenele sunt de maxim 2/3 saptamani de indeplinire a masurilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In raspunsul primit de la ITM ati mentionat ca vor verifica la urmatorul control. Planificarea controalelor se fac trimestrial la nivelul ITM si in cazul dvs, rezulta ca nu a fost planificat. Nu toate firmele din judet pot fi controlate intr-un trimestru. Sunt criterii/ elemente care tin de inspectie cand se face planificarea trimestriala.
In procesele verbale de control,se consemneaza constatarile privind nerespectarea prevederilor legale si prin care inspectorii de munca impun ca abaterile constatate in domeniul relatiilor de munca sa fie remediate pe loc sau intr-un timp limitat, dispunand masuri obligatorii, cu termene concrete de realizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa nu răspund la întrebările unui control al itm la firma ... augustin39 augustin39 Pot sa nu răspund la întrebările unui control al ITM la firma unde lucrez??? (vezi toată discuția)
Sancțiune itm dorintabirta dorintabirta Bună ziua. Inspectorii ITM pot aplica sancțiuni în cazul în care reprezentanții lucrătorilor în CSSM nu îndeplinesc prevederile Art. 55 din HG 1425 ... (vezi toată discuția)
Program haotic pentru respectarea normei de lucru lunara DanaCyp DanaCyp Daca angajatorul stabileste un program haotic astfel incat sa-si asigure program de functionare la magazin si sambata si duminica si ma obliga sa vin azi 3 ... (vezi toată discuția)