avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daca o greva este declarata nelegala de Tribunal ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daca o greva este declarata nelegala de Tribunal conflictul de munca continua?

eu cred ca da
Cel mai recent răspuns: simonasildan , utilizator 13:00, 17 Noiembrie 2009
Legea 168/1999 Art. 61 (1) Judecatoria si tribunalul judetean sau al municipiului Bucuresti solutioneaza cererea sau, dupa caz, recursul, potrivit procedurii prevazute pentru solutionarea conflictelor de munca.
(2) In cazul in care dispune incetarea grevei ca fiind ilegala, instantele, la cererea celor interesati, pot obliga persoanele vinovate de declansarea grevei ilegale la plata unor despagubiri.

Daca instanta decide ca greva este ilegala aceasta trebuie sa inceteze.
Declararea ca nelegala a unei greve, nu inseamna ca acel conflict de munca a incetat. Pot fi numeroase motivele pentru care o greva poate fi declarata ca fiind nelegala. Cele mai frecvente sunt cele legate de nerespectarea pasilor pentru declararea grevei (procedura).
da, ok, greva inceteaza, persoanele vinovate raspund pentru declansarea acesteia, dar conflictul de interese sau de drepturi continua?
Conflictul nu inceteaza, greva da. Conflictul poate continua prin reprezentantii salariatilor dar salariatii vor trebui sa lucreze.

Respectati pasii din legea 168/1999 si nu veti avea probleme.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
ContSters42179, utilizator
multumesc. asta vroiam sa stiu

Alte discuții în legătură

Lege speciala procedura de solutionare conflicte de munca ela76 ela76 Care este legea speciala in care este reglementata procedura de solutionare a conflictelor de munca?Referitor la actionarea unui angajator in instanta pentru a ... (vezi toată discuția)
Greva BX BX O persoana oarecare poate intra pur si simplu in greva (sau un grup restrans de persoane) ? Adica greva dupa legile actuale trebuie sa fie ceva organizat de ... (vezi toată discuția)
Greva de solidaritate Mihaela Sile Mihaela Sile Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru ziua cand este organizata o greva de solidaritate ( cu prezenta la serviciu si desfasurarea acvtivitatii in conditii ... (vezi toată discuția)