avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registru unic de control
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registru unic de control

Buna ziua!
Recent am infiinat o firma la registrul comertului, insa am inregistrat-o fara activitate.
Este necesar sa achizitionez registrul unic de control si registrul de evidenta fiscala in 30 de zile daca activitatea nu este deschisa pe firma momentan?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 12:15, 16 Ianuarie 2019
Buna ziua,

Firmele nou infiintate au obligatia sa achizitioneze registrul unic de control in termen de 30 de zile de la data inregistrarii.

Registrul de evidenta fiscala il achizitionati numai daca sunteti platitor de impozit profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii fiscale srl nou infiintata ContSters199782 ContSters199782 Buna ziua! Am infiintat de curand (la 14 martie a fost eliberat Certificatul de inregistrare) o societate comerciala (srl) neplatitoare de tva, fara angajati ... (vezi toată discuția)
Registru de evidenta fiscala marina_marina marina_marina buna ziua, lucrez cu SAGA si exista in acest program Registru de evidenta fiscala care sta la baza calcularii impozitului pe profit. Mai este necesar ... (vezi toată discuția)
Registre obligatorii felisana felisana Buna ziua! Pentru o societate comerciala nou infiintata care sunt registrele obligatorii ? Stiu ca registrul unic de control si registrul inventar trebuie ... (vezi toată discuția)