avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Notificarea art.78 (1) Lg.196/2018
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Notificarea art.78 (1) Lg.196/2018

Art.78 (1) Lg.196/2018 prevede "Administratorul are obligatia sa notifice in scris proprietarul care are plati restante la chelt. comune comune ale imobilului asupra datoriilor..." Cum se procedeaza la pentru a putea avea dovada ca proprietarul a luat cunostinta de aceasta notificare ii este solicitata semnatura pe copie sau este trimisa prin posta recomandata cu confirmare de primire si continut declarat?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 12:04, 21 Ianuarie 2019
Se poate inmana personal si sa i se solicite semnatura de primire SAU trimitere prin posta cu confirmare de primire.
Daca in aceste cazuri nu doreste sa le primeasca, afisare pe usa apartamentului cu proces verbal de afisare intocmit de comitetul executiv si cu dovada afisarii (poza) SAU trimitere prin executor judecatoresc.
In situatia cand proprietarul locuieste la alt domiciliu apartamentul fiind inchiriat sau este plecat din tara pentru o perioada mai lunga ?
In ziua de azi, slava Domnului, nu mai e nevoie sa fii prezent sa platesti intretinerea in persoana, poti trimite anticipat o suma prin banca si obtine confirmarea de primire de la administratie. Valuta se va transforma in lei la cursul zilei. Oricum e mai usor decat sa fii restantier.
Daca proprietarul isi imagineaza ca onor chiriasul va plati propria intretinere, e optimist :) Am patit-o si eu odinioara, de aceea nu mai am nevoie de chiriasi…. Prea mare bataie de cap. Daca vrei sa te intorci, doar cu buldozerul ii mai dai afara din casa ta …. asa e lumea, din pacate… O prietena a patit asta, are in garsoniera o familie de adulti cu tineri de varsta angajarii si nu sunt in stare sa plateasca intretinerea. A trebuit sa le plateasca ea, suma se dusese peste 3000 Euro si ca sa nu piarda garsoniera a trebuit sa plateasca pentru chiriasi. E normal ? Nu, dar asa e omul. Cand si-a pus fundul in luntre, cam greu il urnesti de acolo….
cea mai sigura modalitate este prin executaor judecatoresc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 administratori roxanamim roxanamim Buna ziua. Ce e de facut in situatia in care in blocul de garsoniere 48B, din aleea Deda, sectorul 2, Bucuresti, isi exercita drepturile 2 administratori in ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie lbarbu lbarbu ce intelegem prin comunicare pv de contraventie ; 1 trimiterea lui prin posta 2 afisarea la domiciliu 3 primirea si semnarea de contravenient a ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In vederea convocarii proprietarilor la AG, daca intr-un imobil locuiesc chiriasi, acestia pot semna pe tabelul convocator? La sedinta, pot veni ... (vezi toată discuția)