avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rezolutie/Ordonanta NUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rezolutie/Ordonanta NUP

As dori sa ma interesez de la cunoscatorii in Penal daca:
1) - REZOLUTIA (nup) emisa de procuror si ulterior ORDONANTA (nup) emisa de prim-procuror SE COMPLTEAZA RECIPROC in ce priveste justificarea juridica a NUP sau AMBELE TREBUIE SA SE BAZEZE PE ACEEASI JUSTIFICARE JURIDICA A NUP PENTRU A FI VALIDE ?
2) - concret: daca se constata ca Rezolutia se bazeaza pe art. "x" lit. "a" iar ulterior Ordonanta se bazeaza pe acelasi art., dar lit. "b", PUTEM CONSIDERA CA REZOLUTIA SI ORDONANTA SUNT LOVITE DE NULITATE ?
Multumesc mult pentru raspunsuri.... si "PASTE FERICIT !

Cel mai recent răspuns: jtazjmen , utilizator 11:28, 23 Iunie 2006
Pentru schimbarea temeiului rezolutiei de NUP plangerea poate fi facuta chiar de persoana fata de care s-a adoptat solutia, deci nu mai fiti mirata.
Doresc sa explic:
1)- se inainteaza plangere penala
2)- organul de urmarire penala dispune NUP prin emiterea REZOLUTIEI
3)- se contesta rezolutia
4)- se emite ORDONANTA semnata numai de prim-procuror. IGNORA 2 FILE DIN DOSAR si nu inteleg de ce ? Are un anume interes, la salariul pe care il are ? Dispune NUP.
5) Se contesta Ordonanta in instanta. ESTE CORECT CA REZOLUTIA SI ORDONANTA SA NU AIBA ACEEASI JUSTIFICARE JURIDICA ? SUNT ELE CONTRADICTORII SI IMPLICIT NULE ? Se mentine NUP.

Cu acte doveditoare si nu se face dreptate.
NU AM INCREDERE IN JUSTITIA RAMANA !!
Am formulat o pangere penala in 2004 la Parchetul de pe langa judecatoria Lipova -182 C.p. Parchetul dispune prin rezolutie NUP pentru 182 si isi declina competenta catre judecatoria Lipova pe aspectul sav. infract. 180. Fac plangere la primul procuror care imi resinge plangerea. Ma adresez instantei Lipova in termen de 20 de zile cu o noua plangere care si de aceasta data dupa 5 luni imi repinge plangerea desi avea oblgatia sa-mi rezolve plangera in termen de 20 de zile conf.278 indice1 alineat 12. Declar recurs la tribunalul Arad care il admite si trimite cauza in vederea inceperii urmariri penale pentru art.182 C.p. Stupoare dosarul se intoarce la Judecatoria Lipova si il judeca sub aspectul 180alin.2 si dispune in baza art.10.lit.f incetarea procesului penal , eu avind certitudinea conf. deciziei penale ca dosarul a fost trimis parchetului. Declar recurs impotriva solutiei de incetare, il admite trimite cauza unde trebuia sa ajunga de 7 luni. Ma adresez cu o plangere CMS, sectia inspectie care ma trimite pentru rezolvarea plangerii la tribunalul Arad. Asa au trecut 2 ani si ceva fara sa se faca un pas in plangerea formulata in anul 2004. Daca nici CSM nu a considerat ca aceasta este o bataie de joc a actului de justitie atunci la ce ne putem astepta de la asa zisa REFORMA IN JUSTITIE, si sunt mii de cazuri similare.Oare nu le este rusine? Astept ca CEDO sa si spuna cuvintul.
Multumesc tuturor celor care mi-ati raspuns.
Eu voi lupta, dreptatea fiind de partea mea ! Documentele sunt la dosar si, spre uimirea mea, unii judecatori si procurori nu doresc sa le citeasca si deci nu le observa. Poate sunt absolventi mediocri si nu ai ce pretentii sa ai ... Cu toate ca au salarii de 50.000.000 lei !
Oricum, si eu intentionez sa ajung la CEDO ...
Bun venit in clubul celor nemultumiti si dezgustati de felul in care se face justitie in romania! astfel de situatii am intalnit si eu si la fel ca si d-voastra voi merge la CEDO deoarece eu am pierdut casa din cauza justitiei infecte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceperea urmaririi penale donciuovidiu donciuovidiu Fără a dovedi vinovăţia unui angajat, angajatorul se prevalează de art. 52, alin. 1, lit. b, din Codul muncii, îi face o plângere penală neargumentată ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale dee@dee@ dee@dee@ buna seara...imi poate spune si mie cineva care sunt actele ce trebuiesc facute de catre un organ de politie pentru a propune catre procuror inceperea ... (vezi toată discuția)
Actele emise de organul de cercetare penala marius29_86@yahoo.com marius29_86@yahoo.com As dori sa stiu daca organul de cercetare penala (politistul, de obicei) poate sa emita ordonante si rezolutii, sau doar procurorul poate sa le emita. Va ... (vezi toată discuția)