avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Concediu de odihna

Femeia de servici de la bloc nu a luat concediu de odihna pe anul 2018 pt. nu a fost posibil sa aibe o inlocuitoare pe acea perioada. Cum putem proceda pt. are pretentie la bani pe concediu de odihna. Cum este legal.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:24, 21 Ianuarie 2019
Asa este legal !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal, compensarea in bani a concediului de odihna se poate face doar cand se incheie relatiile de munca.
Cel putin asa "zice" Codul muncii, insa o puteti compensa cu zile libere. Banii pentru munca prestata i-a luat oricum, insa nu este in regula. Daca aveti un control de la ITM, s-ar putea sa va aranjati de o amenda.
Ce va sfatuiesc: pe o foaie de hartie/tabel, fixati, de comun acord cu salariatii perioada din anul 2019 pentru CO a tuturor salariatilor, cu luna si semnatura.
Trebuie sa va descurcati. In perioada CO, salariatii trebuie pontati in CO, pe statul de plata trebuie sa apara distinct aceasta situatie, iar cu prestatia, va descurcati cu proprietarii, adica sa se autogospodareasca, daca nu angajati temporar o alta persoana...
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Adam Grecu
Exercitiu de imaginatie. Atunci cand se autogospodaresc proprietarii, vreo 20 de zile lucratoare, unul dintre ei aluneca pe pardoseala proaspat spalata si isi rupe ceva (mana, picior, gat, cap ce-o fi). Sau se intampla alta chestie de genul asta. Se considera accident de munca? Si cine raspunde pentru asta?
Trecand peste explicatia facila ca nu avea nicio treaba pe acolo si doar pleca la piata.

Dupa parerea mea, solutii pot fi angajarea temporara a unei alte persoane sau externalizarea serviciului daca este posibil.
In cazul in care vecinii se autogospodaresc, dat-ul cu matura pe casa scrii se poate face si intr-o mana sau deloc.
Daca cade, asa cum ati si zis, nu se considera accident de munca. Omul mergea cu catelul la plimbare si a alunecat..., a mai spart si un geam, in cadere a declansat si alarma sistemului de protectie in caz de incendiu...
Imaginatia noastra este destul de bogata.
Eu asa am inteles - ca nu a fost posibila angajarea unei alte persoane.
Ati raspuns f. bine, mai sus:
Legal, compensarea in bani a concediului de odihna se poate face doar cand se incheie relatiile de munca.
Ma opresc aici !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa concediu medical Liviu Soare Liviu Soare In urma operatiei de cancer am primit 365 zile de concediu medical cu posibilitatea prelungirii cu inca 180 de zile prin comisie medicala . Dupa aceste ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna AmaliaPopescu AmaliaPopescu In cadrul firmei in care lucrez nu mi-am efectuat concediul de odihna si nici nu mi s-a platit vreodata.Mentionez ca am carte de munca din anul 2009(salariu ... (vezi toată discuția)
Renuntare la concediu si plata concediului viorelh viorelh Fiind prins cu munca , probleme de servici foarte importante , am decis sa renunt la concediu de odihna si sa lucrez in continuare. Teoretic voi lua si banii ... (vezi toată discuția)