Femeia de servici de la bloc nu a luat concediu de odihna pe anul 2018 pt. nu a fost posibil sa aibe o inlocuitoare pe acea perioada. Cum putem proceda pt. are pretentie la bani pe concediu de odihna. Cum este legal.
Cel putin asa "zice" Codul muncii, insa o puteti compensa cu zile libere. Banii pentru munca prestata i-a luat oricum, insa nu este in regula. Daca aveti un control de la ITM, s-ar putea sa va aranjati de o amenda.
Ce va sfatuiesc: pe o foaie de hartie/tabel, fixati, de comun acord cu salariatii perioada din anul 2019 pentru CO a tuturor salariatilor, cu luna si semnatura.
Trebuie sa va descurcati. In perioada CO, salariatii trebuie pontati in CO, pe statul de plata trebuie sa apara distinct aceasta situatie, iar cu prestatia, va descurcati cu proprietarii, adica sa se autogospodareasca, daca nu angajati temporar o alta persoana...
Succes!
@Adam Grecu
Exercitiu de imaginatie. Atunci cand se autogospodaresc proprietarii, vreo 20 de zile lucratoare, unul dintre ei aluneca pe pardoseala proaspat spalata si isi rupe ceva (mana, picior, gat, cap ce-o fi). Sau se intampla alta chestie de genul asta. Se considera accident de munca? Si cine raspunde pentru asta?
Trecand peste explicatia facila ca nu avea nicio treaba pe acolo si doar pleca la piata.
Dupa parerea mea, solutii pot fi angajarea temporara a unei alte persoane sau externalizarea serviciului daca este posibil.
In cazul in care vecinii se autogospodaresc, dat-ul cu matura pe casa scrii se poate face si intr-o mana sau deloc.
Daca cade, asa cum ati si zis, nu se considera accident de munca. Omul mergea cu catelul la plimbare si a alunecat..., a mai spart si un geam, in cadere a declansat si alarma sistemului de protectie in caz de incendiu...
Imaginatia noastra este destul de bogata.
Eu asa am inteles - ca nu a fost posibila angajarea unei alte persoane.
Ati raspuns f. bine, mai sus: Legal, compensarea in bani a concediului de odihna se poate face doar cand se incheie relatiile de munca.
Ma opresc aici !