avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Amenda luata pe societate in Italia
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Amenda luata pe societate in Italia

Buna ziua,
Am primit in data de 23.04.2018 o instiintare de plata pentru 3 amenzi de viteza luate cu autocamionul societatii mele. La acea data persoana care era sofer pe autocamionul acesta nu mai lucra la societatea aceasta. Am comunicat catre Provincia di Brescia documentele soferului bi, permis si dovada ca nu mai lucreaza la noi.
In Dec 2018 am primit o somatie de plata pe societate pentru aceste amenzi.
Cum pot scapa de aceste amenzi legal, fiind de viteza acestea sa fie trimise soferului.
Ce este de facut ? Care este legea din Italia
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nalexandruflorentin , utilizator 15:21, 16 Ianuarie 2019
Daca a fost angajat legal la firma, cu contract de munca, ii puteti solicita sa isi plateasca amenzile in temeiul codului muncii.

Articolul 254
(1) Salariații răspund patrimonial, în temeiul normelor și principiilor răspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina și în legătură cu munca lor.
(2) Salariații nu răspund de pagubele provocate de forța majoră sau de alte cauze neprevăzute care nu puteau fi înlăturate și nici de pagubele care se încadrează în riscul normal al serviciului.
(3) În situația în care angajatorul constată că salariatul său a provocat o pagubă din vina și în legătură cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o notă de constatare și evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul părților, într-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicării.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul părților, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decât echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.

Articolul 258
(1) În cazul în care contractul individual de muncă încetează înainte ca salariatul să îl fi despăgubit pe angajator și cel în cauză se încadrează la un alt angajator ori devine funcționar public, reținerile din salariu se fac de către noul angajator sau noua instituție ori autoritate publică, după caz, pe baza titlului executoriu transmis în acest scop de către angajatorul păgubit.
(2) Dacă persoana în cauză nu s-a încadrat în muncă la un alt angajator, în temeiul unui contract individual de muncă ori ca funcționar public, acoperirea daunei se va face prin urmărirea bunurilor sale, în condițiile Codului de procedură civilă.
Multumesc mult pentru raspuns si promptitudine! In concluzie trebuie sa achit aceste amenzi sa nu ajung intr-un birou de recuperare a creditelor si sa ma indrept catre sofer, totalul amenzilor este de 1165 euro. Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantia materiala kintaregala kintaregala unui sofer pe autocamion, se poate încheia contract de garantie materiala? binenteles se va încheia un pv de predare primire a camionului. este cam impropriu ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie cristinagrigorescu10 cristinagrigorescu10 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu raspunsul la o intrebare: Daca mai multi salariati, chiar fosti salariati ai unei societati comericale, ... (vezi toată discuția)
Gestiune nepredata adelinaflo adelinaflo Buna seara, am lucrat la un depozit de medicamente cu contract determinat de 3 luni, dupa cele 3 luni mi s-a prelungit prin act aditional cu 12 luni. In ziua ... (vezi toată discuția)