avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Care lege prevede și unde ca dacă se începe procedura de succesiune la un notar se poate doar cu acordul primului notar se se reia procedura. Dacă este SERIVICIU NOTARIAL ȘI NU SUNT MULTUIT DE MODUL ÎN CARE ESTE ORGAIZATA ACTIVITATEA.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:20, 17 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art 102, alin 3 din Legea 36/1995 privind activitatea notariala:
"In cazul in care in circumscriptia unei judecatorii sunt mai multi notari publici, competenta de indeplinire a procedurii succesorale apartine primului notar public sesizat. "
Adică la primul notar a fost înregistrat dosarul succesoral.
Procedura de transfer este reglementată de Regulamentul Camerei Notarilor Publici, dar în orice caz, nici un dosar "nu pleacă " din birou fara acordul notarului si al Presedintelui Camerei Notarilor Publici, care trebuie sa aprecieze temeinicia motivelor de transfer.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara ! ce pot face pentru a schimba notarul, la care a ... marian24gam marian24gam Bună seara ! Ce pot face pentru a schimba notarul, la care a fost repartizat dosarul de succesiune, după moartea tatălui meu ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Uzucapiune. ma judec cu mortul ? fldan fldan Stapanesc netulburat un teren in Bucuresti de peste 37 ani si vreau sa dobandesc proprietatea prin uzucapiune dar nu stiu pe cine sa chem in judecata deoarece ... (vezi toată discuția)
Notar succesiune mariusbutusina mariusbutusina Buna ziua, Sotia mea a fost la un notar pentru a demara procedurile de succesiune dupa tatal decedat in 2009. In urma demararii procedurilor, notarul i-a spus ... (vezi toată discuția)