avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am un dosar penal pentru alcool la volan care stă pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am un dosar penal pentru alcool la volan care stă pe loc pentru că martorul care era cu mine în mașină e plecat din țară. Nu știu cum să dau de el, ce pot face în această situație?

Buna ziua, am un dosar penal pentru alcool la volan.
Aseara am fost sunat de catre politistul care se ocupa de dosar si mi-a spus ca in procesul verbal este trecuta o persoana ca fiind martora.
Aceea persoana era cu mine in masina cand am fost oprit. Mi s-a spus ca fara declaratia ei, dosarul nu poate fi trimis mai departe. Problema este ca eu nu ma cunosc personal cu persoana respectiva, doar am facut cunostinta in seara respectiva si m a rugat sa l iau si el pana acasa.
Din cate am inteles, respectivul este plecat din tara si chiar daca nu ar fi, nu cred ca ar veni pentru a da declaratia.
Ce as putea face in cazul asta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Pai mi s-a spus ca fara declaratia lui, nu se poate inainta dosarul. In acest caz cum ar trebuii sa procedez?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
După părerea mea avocatul elucideaza tot daca se lămurește si stie ce are de facut.Fara avocat depindeti ce polițist.
Avocatul stie cum.sa le explice ce este necesar.
Nu exista o solutie tip universal valabila pentru toate cazurile.Acestea se rezolva în concret si se poate rezolva dar în concret la organul judiciar.De aceea exista avocații ca altfel ar fi fost desființati
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Asta v-am spus si eu. O sa incerce sa il aduca la audiere. Era bine sa aveti dvs posibilitatea sa luati legatura cu el si sa il aduceti, asta a vrut si politistul de fapt, incerca sa va ajute intr-un fel.

pinuxdd a scris:

Pai mi s-a spus ca fara declaratia lui, nu se poate inainta dosarul. In acest caz cum ar trebuii sa procedez?

Inca o intrebare, la prima declaratie am declarat ca mai eram cu cineva in masina iar la a doua am declarat ca eram singur. Daca martorul trecut in PV vine si spune ca era in masina, ce se poate intampla?
Declaratia care nu se coroboreaza cu restul materialului probator poate sa fie înlăturată ca nesincera si nu se va ține cont de ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martorul asistent nu poate fi găsit și nici adus cu mandat. ce valoare are, în aceste condiții, semnătura lui de pe pv? nchris nchris In cadrul P.V. de contraventie a fost trecut de catre politist ca martor asistent o persoana care nu a asistat la fapta. Martorul meu din masina a ... (vezi toată discuția)
Citate politie cristina1980 cristina1980 in anul 2003 a venit politia la mine acasa noaptea cu mandat de perchezitie si o acuzatie de furt. M-au luat la politie,i au incercat sa ma oblige sa dau o ... (vezi toată discuția)
Audierea in calitate de martor bozzont bozzont Am fost chemat la politie unde mi s-a spus ca o anumita persoana a depus plangere impotriva unui grup de persoane din firma in care eu lucrez pentru o anumita ... (vezi toată discuția)