avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am făcut reclamație către ITM și cei care au venit ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am făcut reclamație către ITM și cei care au venit în control i-au spus șefului numele tuturor care am făcut reclamație!

Bună ziua!! În urma cu 2 luni mai exact în octombrie am făcut împreună cu alți 11 colegi o reclamație către ITM Iași pentru neacordarea fluturaselor de salarii, pt neplata corecta a orelor muncite și a orelor suplimentare, neacordarea concediului de odihna atunci când este cerut și plata lui precum și a altor nereguli care se întâmplă în societatea în care lucrez! După control cei de la ITM i-a zis șefului meu cu nume și prenume care sunt salariații care i-au făcut reclamație și acesta din urma pe lingă faptul ca nu i sa făcut nimic cauta prin diverse metode sa ne facă sa plecam! Întrebarea mea către dumneavoastră este dacă este normal sa nu se păstreze confidențialitate în cazul unei reclamații și unde ma pot adresa mai departe deoarece răspunsul celor de la ITM nu are nici o rezolvare deoarece chiar șeful meu a spus ca nu avem ce sa ii facem pt ca are relații peste tot și cu siguranță sa dus cu plicul și a rezolvat problema cu sesizările iar noi acum tragem consecintele!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:30, 17 Ianuarie 2019
Daca sunteti siguri ca s-a divulgat numele dvs, atunci puteti sesiza - concomitent - :
- Inspectia Muncii - for ierarhic superior ITM-ului
[ link extern ]

[ link extern ]

- Ministerul Muncii și Justiției Sociale - for ierarhic superior ITM-ului
[ link extern ]

- ANFP - Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici
[ link extern ]
Va mulțumesc!! În urma acestui control ni s-a dat sa semnam niște contracte de garanție materiala de 10%din salar retroactiv adică din data angajării fără ca să ni se deschidă și un cont pt aceea garanție!! Cei de la ITM i-au cerut acest act și el cu contabila au scos aceste garanții și ne-a forțat prin diferite metode sa semnam cu toate ca erau la mine cel puțin din 2013 de când m-am angajat!! Am făcut reclamație și către Anaf și am prezentat situația deoarece el în toți acești ani pina în prezent ne-a oprit lipsurile din inventar fără a avea acest document!! Cu toate ca aceste lipsuri nu le-am provocat noi!! Întrebarea mea către dumneavoastră este dacă ma poate da afara sau dacă îmi poate desface contractul de munca pt faptul ca am făcut aceea reclamație din care în sfârșit în salariul de pe luna decembrie în sfârșit am fost plătiți corect!
Pentru strict acel motiv nu...dar poate invoca altele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare acte angajator si itm utilizator86 utilizator86 Buna seara! Am trimis angajatorului prin posta cerere de eliberare acte, acte ce sunt obligatorii sa le elibereze la incetarea contractului de munca. I-am ... (vezi toată discuția)
Imputare sume din salariu beatedy beatedy Buna ziua, Fratele meu are probleme la locul de munca. El este gestionar intr-un depozit de produse lactate. In fiecare luna i se retine o anumita suma ... (vezi toată discuția)
Sesizare Anemary10 Anemary10 Așa se va întâmpla si cu persoana ce a făcut o reclamație la itm i se va spune numele ,desi ia lucrează in continuare in acea unitate pt ca a fost ... (vezi toată discuția)