avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz eliberare acte angajator si ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz eliberare acte angajator si ITM

Buna seara! Am trimis angajatorului prin posta cerere de eliberare acte, acte ce sunt obligatorii sa le elibereze la incetarea contractului de munca. I-am trimis scrisoare cu confirmare de primire si a refuzat primirea ei. Am facut reclamatie la ITM unde am anexat cererea trimisa prin scrisoare recomandata,refuzul primirii scrisoriii eliberate de Posta Romana, emailurile, am mentionat ca l-am sunat telefonic si cei de la ITM mi-au raspuns ca in urma verificarilor nu au gasit in evidentele firmei nici o cerere de eliberare acte. Ce pot face eu acum ca sa mi se elibereze actele? Angajatorul refuza sa-mi primeasca cererea si sa o inregistreze, refuza si scrisosarea recomandata iar ITM nu face nimic.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:10, 22 Ianuarie 2017
O solutie ar fi promovarea unei actiuni in instanta.

De asemenea, sesizati Inspectia Muncii - for ierarhic superior ITM-ului.
Am aflat ca inspectorul care mi-a semnat raspunsul este ruda de gradul 2 de rudenie cu angajatorul. Este legal sa semneze inspectorul de la ITM daca se afla in relatii de rudenie? Nu ar fi trebuit sa faca o cerere de abtinere? Multumesc!
Nu exista niciun text de lege care sa-i interzica inspectorului respectiv sa semneze un raspuns la o petitie.

Asa cum am spus anterior, aveti dreptul sa sesizati Inspectia Muncii si/sau Ministerul Muncii - foruri ierarhic superioare ITM-ului , daca va considerati nedreptatit de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

24 ore fara odihna Nicholas 1975 Nicholas 1975 Buna ziua!lucrez la o firma de paza iar programul este de 24 cu 48 ore iar conditiile de lucru sunt inumane,pe langa faptul ca depasim cu mult orele de lucru ... (vezi toată discuția)
fostul angajator refuză să-mi elibereze adeverința de vechime. itm bucurești "doarme"! Costin33 Costin33 Bună ziua. Fostul angajator refuză să-mi elibereze adeverința de vechime. După ce am încetat raporturile de muncă cu fostul angajator, am solicitat ... (vezi toată discuția)
Verificare respectarii masurii cu termen obligatoriu data angajatorului user89 user89 In luna iulie 2013 am depus o sesizare scrisa catre ITM in care reclamam fostul angajator ca nu si-a achitat ultimele 3 salarii, in situatia in care contractul ... (vezi toată discuția)