avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fostul angajator refuză să-mi elibereze adeverința ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fostul angajator refuză să-mi elibereze adeverința de vechime. ITM București "doarme"!

Bună ziua.
Fostul angajator refuză să-mi elibereze adeverința de vechime.

După ce am încetat raporturile de muncă cu fostul angajator, am solicitat acestuia, în repetate rânduri, să-mi elibereze adeverința de vechime, dar cererea mea a rămas fără rezultat.
Am sesizat ITM care îmi răspunde că, în timpul controlului, societatea respectivă a prezentat dovada că mi-ar fi trimis prin poștă acea adeverință, dar eu nu am primit nimic pe adresa mea poștală. ITM refuză să-mi trimită o copie a acestei dovezi, spunând că acel document nu face parte din categoria celor ce pot fi solicitate în temeiul legii 544/2001, privind accesul la informațiile de interes public.

Ce se poate face?
Cum pot obține această adeverință de vechime în muncă?

Mulțumesc pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2022
Costin33, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:54, 20 Februarie 2022
Depuneți o sesizare la Inspecția Muncii - for ierarhic superior ITM-ului.
Sesizarea a fost depusă direct la Inspecția Muncii care a redirecționat-o la ITM București.

Constat faptul că această instituție este complet inutilă! Consumă fonduri publice de pomană!

Cornel Vasile a scris:

Depuneți o sesizare la Inspecția Muncii - for ierarhic superior ITM-ului.

Atunci sesizati Ministerul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime george_iancu george_iancu Ultima firma la care am lucrat (1 an de zile) nu imi elibereaza adeverita vizata de itm. Ultima data mi-au spus ca daca o vreau vizata de itm sa ma duc la ei ... (vezi toată discuția)
Care este termenul pentru eliberarea adeverinței cu veniturile ... cameliasimona cameliasimona Care este termenul pentru eliberarea adeverinței cu veniturile încasate înainte de 2010 pentru recalcularea pensiei în baza Legii 360/2023 privind sistemul ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime Control Control Bună ziua, De unde pot sa iau o adeverinta de vechime în munca dacă firma la care am lucrat a fost radiata. Mulțumesc! (vezi toată discuția)