avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare mijloc fix

Buna ziua ! O societate comerciala achizitioneaza un mijloc fix folosit, care a fost amortizat integral la furnizor. Noul detinator mai are obligatia calcularii amortizarii ?
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:30, 17 Ianuarie 2019
In Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe se precizeaza asa:

3. În cazul mijloacelor fixe achiziţionate cu durata normală de utilizare neconsumată, pentru care se cunosc datele de identificare (data punerii în funcţiune, durata normală de utilizare rămasă), recuperarea valorii de intrare se face pe durata normală de funcţionare rămasă.
În cazul mijloacelor fixe achiziţionate cu durata normală de funcţionare expirată sau pentru care nu se cunosc datele de identificare, durata normală de funcţionare se stabileşte de către o comisie tehnică sau expert tehnic independent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare autoturism cdi75 cdi75 Sunt PFA si am achizitionat un autoturism secand hand. L-am inregistrat in registrul inventar si am trecut plata in registrul de incasari si plati. In afara de ... (vezi toată discuția)
Amortizare autoturisme pentru taximetrie nukarela nukarela O firma de taxi achizitioneaza 2 autoturisme pentru utilizarea lor ca taximetre(Dacia Logan si Renault Symbol).Valoarea lor de achizitie este 1240 ron si ... (vezi toată discuția)
Incadrare mijloace fixe irinacosiba irinacosiba Buna ziua! Am cumparat din Germania doua mijloace fixe second hand: un frigider(1000 euro) si un congelator(1000 euro). Va rog frumos sa-mi spuneti cum le ... (vezi toată discuția)