avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imi voi recupera salariile restante de la fostul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imi voi recupera salariile restante de la fostul angajator?

Buna ziua, am fost angajata la o fundatie timp de un an si sase luni, in data de 15 octombrie a.c. angajatorul a incetat activitatea din motive financiare spunandu-ne ca ultimele doua salarii restante le vom primi de la lichidator intrucat a declansat procedura de lichidare a fundatiei. Spre surprinderea mea, dupa mai multe discutii cu lichidatorul, procedura declansata nu a fost de lichidare judiciara ci doar administrativa, iar dupa spusele doamnei respective nu se va constitui masa credala. Ce pot face in acest caz, sa imi pot recupera banii de la fundatie, dat fiind ca am fost de acord cu desfacerea contractului de munca conform C. M 65/1 pentru a putea beneficia de somaj si a nu avea intrerupere in cartea de munca, intrucat sunt insarcinata in luna a 5 a. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 16:34, 17 Noiembrie 2009
Actiune in justitie.
Fiind litigiu de munca este scutit de taxe.
Contestatia o veti depune la tribunalul de pe raza de domiciliu.

Termenul de prescriptie ptr drepturi salariale este de 3 ani.
In afara de drepturile salariale la zi, angajatorul este obligat sa va plateasca si c/valoarea concediului de odihna neefectuat plus minimum un salariu compensator conf.CCMuN asta daca nu aveti CCM pe ramura sau unitate care sa prevada mai mult.
Pentru drepturile banesti cuvenite si neacordate puteti chema in instanta angajatorul.
Cred ca ar trebui anuntat lichidatorul despre aceste plati neefectuate,sa verificati daca sunteti trecuta pe lista, si introduceti actiune in instanta pentru recuperarea drepturilor salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti vio34man vio34man Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarele: Din 15.04.2002 si pana in 29.12.2009 am lucrat la o firma privata,cu capital romanesc. In data de ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului in caz de faliment al firmei roxi1379 roxi1379 Buna seara, lucrez la o fundatie de un an si jumatate, iar seful a hotarat sa declanseze precedura de faliment. Salariul nu l-a mai primit din luna august. A ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! doresc sa ma informez asupra acordarii salariilor compensatorii in cazul concedierii colective. cate salarii se acorda conform contractului la ... (vezi toată discuția)