avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturile angajatului in caz de faliment al firmei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturile angajatului in caz de faliment al firmei

Buna seara, lucrez la o fundatie de un an si jumatate, iar seful a hotarat sa declanseze precedura de faliment. Salariul nu l-a mai primit din luna august. A fost deja desemnat de catre instanta lichidatorul. Intrebarea mea este imi pot recupera banii de la fundatie pe lunile restante, exista vro lege care sa protejeze angajatul in caz de faliment?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 8 Octombrie 2009
Trebuie sa va inscrieti in tabloul de creante intocmit de lichidator,
Drepturile salariale vor avea prioritate la plat din activele recuperate de lichidator.
Dureaza dar merita, cred.
puteti va og sa imi detailati putin ce inseamna" tablou de creante" si care este procedura de inscriere , cui trebuie sa ma adresez?
În vederea înscrierii la masa credală este necesar să se completeze şi să se transmită la Tribunal „Cererea de înscriere a creanţei în tabelul preliminar” cu respectarea dispoziţiilor art. 65 alin(1) din Legea privind procedura insolvenţei.
Cererea de înscrierea creanţei în tabelul preliminar va fi însoţită de documentele justificative ale creanţei şi actele care atestă constituirea de garanţii, în copii certificate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Debit aparut dupa deschiderea procedurii de insolventa simion_c2008 simion_c2008 am primit notificarea dupa doua luni de la deschiderea procedurii de insolventa timp in care am facturat lunar; trebuie sa depun cerere de inscriere in ... (vezi toată discuția)
Masa credala laura lacto laura lacto ma poate ajta si pe mine cineva cu un model de cerere pentru inscrierea in tabelul d creante????????????????????????????????? va rog mult imi tb pana ... (vezi toată discuția)