avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice balastiera
Discuție deschisă în Achiziţii publice

balastiera

Daca pentru achizitia unei lucrari se solicita balastiera pe langa contractul de furnizare a produselor trebuie sa-mi trimita si avize si certificate ( in documentatia de atribuire nu se solicita asa ceva)
Cel mai recent răspuns: nico_mirea , utilizator 17:15, 20 Noiembrie 2009
Buna ziua.
Nu stiu cat de atent ati studiat fisa de date a achizitiei. Uneori, daca in aceasta fisa nu sunt trecute detaliat toate solicitarile, trebuie studiat caietul de sarcini. Fiind vorba de o balastiera, probabil ca aveti o achizitie a unei lucrari de constructie (poate constructia de drumuri). Intradevar, pe langa contractul de furnizare de produse (care la randul lor trebuie sa aiba un certificat de conformitate, de calitate) proprietarul balastierei (cu care banuiesc ca veti semna un contract de prestari de servicii si furnizare de produse, inclusiv transportul produselor) trebuie sa faca dovada avizelor si certificatelor pentru balastiera respectiva. Altfel cum isi desfasoara activitatea? In plus, daca in documentatia de atribuire nu este solicitat foarte clar acest lucru, nu-mi vine sa cred ca veti dori sa colaborati cu cineva care are o balastiera si nu-i solicitati declaratia de conformitate.
Pentru produsele din constructii, declaratia respectiva se refera la: Directiva 86/106/CEE privind armonizarea legilor, reglementarilor tehnice si a prevederilor administrative ale Statelor Membre, Legea nr. 608/2001 privind evaluarea conformitatii produselor si la HG nr.622/2004 cu modif. si compl. ulterioare privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a produselor pentru constructii. De asemenea, in declaratie apare nr. Certificatului de Autorizare al balastierei, autorizarea laboratorului de incercari pentru determinarea caracteristicilor produselor fiind facuta de catre Inspectoratul de Stat in Constructii.
Repet, studiati neaparat si caietul de sarcini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitiile publice si caietul de sarcini - cine intocmeste si semneaza caietul de sarcini? elenaelisa elenaelisa In cadrul unei autoritati contractante cine trebuie sa intocmesca si sa semneze caietul de sarcini? In HG 925/2006 este prevăzut ca directia de specialitate ... (vezi toată discuția)
Criterii de calificare-lucrari similare tina25 tina25 prin fisa de date s-a solicitat prezentarea declaratiei pe ultimii 5 ani a lucrarilor [b]similare[/b], formularul de experienta-insotit de 1 contract si ... (vezi toată discuția)
Caiet de sarcini - model - luciamanta luciamanta Buna ziua! Ma poate ajuta cineva, vă rog, cu un model de caiet de sarcini pentru o licitatie? Stie cineva care ar fi cadrul legislativ pe care il pot ... (vezi toată discuția)