avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daună totală economică subevaluată, ofertă de la ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daună totală economică subevaluată, ofertă de la asigurător cu mult sub prețul de piață. Am voie să comand eu o expertiză auto, se ține seama de ea?

Buna ziua! As dorii cateva detalii si sfaturi in legatura cu un accident auto, din care a rezultat dauna totala economica pentru masina mea. Automobilul a fost tractat in ziua accidentului in cea mai apropiata reprezentanta cu service autorizat, si acolo a ramas. Asiguratorul vinovatului a refuzat orice cale de a reevalua dosarul, si respectiv masina (proprietate personala). Deoarece atat eu cat si service-ul constatator este de parere ca oferta asiguratorului este cu mult sub pretul de pe piata si ca nu s-a respectat legea, iar diferenta dintre dauna si oferta este foarte mare, as dorii sa fac o expertiza separata si sa reusesc finalizarea acestei situatii care dureaza de 5 luni. Exista 2 probleme acum, asiguratorul nu vrea sa plateasca devizul service-ului constatator de dauna, iar acestia imi cer sa platesc devizul si sa iau masina (nedeplasabila) deoarece inca sunt proprietarul masinii. Tot asiguratorul mi-a spus ca nu am voie sa cer expertiza separata si daca decid sa o fac, voi avea de suferit financiar. Deocamdata nu am acceptat oferta asiguratorului care include si licitatie epavei. Acum vreau si eu sa stiu cine mai exact plateste devizul de service avand in vedere ca eu sunt pagubitul, si daca am voie legal sa fac o expertiza auto, si cui ma pot adresa. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mathushalem , utilizator 20:51, 21 Ianuarie 2019
Foarte bun, complect si sper util raspunsul dvs. dle. Ionescu. Felicitari !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparație auto sau daună totală? Marius Obreja Marius Obreja Bună seara, Am fost implicat într-un accident în data de 4 luna aceasta, mai exact am fost lovit din spate. Cel vinovat avea RCA la Asirom, am făcut ... (vezi toată discuția)
Daună totală economică în urma unui accident de circulație: cei de la service mi-au spus că mașina va fi scoasă la licitație. ce sumă primesc la final? d3nys d3nys Buna ziua . am avut un accident si sa rezultat dauna totala economica suma maxima pe deviz fiind de 15700ron . Am fost la eie cu devizu de la serice si mea zis ... (vezi toată discuția)
Dauna auto prin polita rca AlexBDA AlexBDA Buna ziua, acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier soldat doar cu \\"vatamarea\\" masinilor (3 la numar).Mentionez ca sunt unul din ... (vezi toată discuția)