Buna ziua. Sotia mea, impreuna cu sora ei au mostenit o garaoniera situata intr-un bloc, care nu este inscris in cartea funciara (intabulat). Am dori sa vindem imobilul insa am aflat ca fara intabulare nu este posibil. In aceasta situatie, ce putem face? Multumesc.
OK, pai contactati un inginer de cadastru pentru efectuarea documentatiei cadastrale (o sa aveti nevoie de o copie legalizata dupa certificatul de mostenitor).
Dupa ce e gata documentatia cadastrala, de regula, tot inginerul respectiv va va face si intabularea la Cartea Funciara.
Ulterior, puteti vinde.
Suna relativ usor, insa nu este vb de intabulat doar garsoniera ci tot blocul...ca si cladire, cand am fost sa ne interesam de situatie la cadastru..doamna de acolo..vazand ca nu apare in evidente cladirea se uita tare sceptica la noi, spunea sa vb cu asociatia si ca trebuie sa fie de acord toti locatarii cu intabularea. Ce ziceti de treaba asta? Ma gandesc ca daca se intabuleaza cladirea costurile sunt mari si trebuie sa participe financiar fiecare locatar nu?
Cadastru
Dobre Alin
Buna ziua imi poate spune cineva cum pot face cadastrul unui apartament daca blocul nu are Cadastru sau cum pot vinde acest apartament neavand Cadastrul ? ... (vezi toată discuția)