avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se imparte locuinta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se imparte locuinta?

Daca doi soti au divorțat in anul 2016, iar in prezent, se va realiza partajul, daca locuinta cumpărată in 2008 este înregistrată cu o valoare de 36.000 de RON, atunci cu cat va fi valorificata in prezent? Cu aceeași valoare cu cat a fost cumpărata sau va avea loc o alta forma de calcul pentru împărțirea acesteia?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:57, 19 Ianuarie 2019
Se va expertiza, se va imparti la valoarea de piata actuala.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cadrul procesului de partaj se va efectua o expertiza judiciara care va avea in vedere starea de fapt a imobilului, valoarea de circulatie, imbunatatirile sau dimpotriva uzura acestui imobil.
Insa daca imobilul nu a suferit nicio modificare in decursul celor 8 ani, singura modificare fiind mobilierul, se va lua in vedere pretul cu care a fost cumpărat plus contravaloarea mobilierului adaugat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, pretul actual.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ,în mod obligatoriu va fi desemnat de către instanța un expert care va stabili valoarea de circulație a imobilului la momentul actual.

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune in instanta in cazul unui apartament cris_isabel17 cris_isabel17 Exista 2 mostenitori pentru un apartament , eu si fratele meu. Dupa efectuarea succesiunii notariale bunul a ramas in indiviziune. Hotararea noastra a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar- va rog sa ma ajutati cu informatii dananicole dananicole Buna ziua In 2008 a fost deschis proces pentru partaj judiciar , iar, minune!!!!, in luna iunie 2012 au fost desemnati expertii pentru efectuarea ... (vezi toată discuția)
Valoare expertiza ContSters296710 ContSters296710 Buna ziua, Am situatia unui partaj cu imobil bun comun la care s-au adus imbunatatiri prin aportul parintilor mei. Expertiza care va fi solicitata va ... (vezi toată discuția)