avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxă
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxă

Pot cumpăra o boxă in alt bloc? Îmi trebuie ceva acord de la proprietari?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:25, 21 Ianuarie 2019
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este obligatoriu sa precizati date relevante
Cine este proprietarul boxei ?
Constructorul, apartamentele sunt vândute, dar mai sunt boxe ramase
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca boxele respective au intabulare separata, fara probleme puteti cumpara.
Sunt de-a dreptul deranjat de unele aspecte in legatura cu aceste boxe pe care dezvoltatorul le construieste pe spatiul comun si practic le mai vinde inca odata. Asa o fi, dar nu pot pricepe cum le intabuleaza. Aceste boxe sunt prevazute din proiect inafara locuintelor, undeva pe casa scarii sau la subsolul tehnic - care sunt elemente de spatiu comun. Dar poate nu este asa, trebuie studiat cu atentie contractul de v/c, la cap. cota-parte indiviza de proprietate si elementele din care este constituita...
Nu stiu, poate @Bloc Expert ne explica cumva - cu multumiri anticipate.
Stima !
In ultimul timp, orice persoana care are ceva bani se face dezvoltator.. Unii sunt de buna credinta, altii mai putin.
O parte dintre acestia se gandesc ca pot sa scoata mai multi bani si atunci apar parcari separate (desi legea le impune sa faca 1 loc de apartament), boxe separate, etaje in plus, etc..
Iau initial autorizatie de P+2 de exemplu, ca se obtine mai usor, apoi isi aduc aminte ca mai vor 2 etaje si fac autorizatie de extindere. La final, ca sunt uituci de tot, mai trag si o mansarda care devine si aia etaj propriu zis.
Si, uite asa, plecand de la P+2 , ajungem la P+5. Conditiile de autorizare sunt total diferite. Sunt niste portite in lege pe care oamenii le folosesc.

Alte discuții în legătură

Boxa vândută fără știrea proprietarilor Adriandr Adriandr Bună Ziua ! Locuiesc intr-un bloc unde avem o boxa pe fiecare etaj, unde avem acces la apometre și robinetul de închidere a apei, tot aici este tras ... (vezi toată discuția)
Probleme cu boxele și locurile de parcare într-un complex rezidențial blueyespaul09 blueyespaul09 buna ziua , tin sa precizez de la inceput ca complexul rezindential este compus din 8 scari ( 60 apartamente )cu parcare subterana ( 90 locuri) si boxe (70 ... (vezi toată discuția)
Consultatie pamantean pamantean Am cumparat un apartament nou cu tot cu boxa bineinteles am platit si boxa separat ca acum la finalizarea contractului sa am surpriza ;boxa nu se poate trece ... (vezi toată discuția)