avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... consultatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

consultatie

Am cumparat un apartament nou cu tot cu boxa bineinteles am platit si boxa separat ca acum la finalizarea contractului sa am surpriza ;boxa nu se poate trece in cartea funciara.Ce surprize pot sa am pe parcurs ???.Astept un raspuns si de ce nu se poate trece in cf ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 17:31, 25 Martie 2017
Ati cumparat un apartament cu boxa.
Boxa ati platit-o separat.
In acest caz ati cumparat un apartament fara boxa.
Daca ati fi cumparat cu boxa aceasta trebuia sa fie cuprinsa in contractul de v/c.
Ptr a o intabula in CF trebuie sa ii faceti cadastru.
Probabil ca boxa nu este trecuta in actul de proprietate , nu a fost proprietatea autorului dvs.ci face parte din partile comune ale blocului.
Vreti sa spuneti ca daca boxa nu a fost cuprinsa in contractul de vanzare / cumparare ar face parte din partile comune ale blocului ? !
Acele boxe sau vandut separat in speranta ca nu toti care au cumparat apartament in acel bloc aveau bani si pentru asa ceva si mai cred ceva ; o scara nu cred ca dispune cu atatea boxe cate apartamente sunt pe scara respectiva .
Va dau exemplu la mine la bloc dat in folosinta in 1973 , eu neavand bani , nu am putut cumpara o asemena boxa pentru care s a incheiat un contract de v / c separat , este spatiu proprietate privata eu nu am acces acolo si este destul de mare .
Acele boxe constituie un spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta , ca atare se ia in considerare la cota parte indiviza , este parerea mea si nu ma pot pune cu un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxă Caritas86 Caritas86 Pot cumpăra o boxă in alt bloc? Îmi trebuie ceva acord de la proprietari? (vezi toată discuția)
Care sunt spatiile ce intra in proprietatea comuna la blocurile noi construite? adaz adaz Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc nou, construit in 2010, format din 16 apartamente. Va rog sa imi spuneti daca spatiul de sub casa scarii intra sau nu in ... (vezi toată discuția)
Boxele pot fi considerate parte comuna ? eugarizan eugarizan Buna ziua Pentru ca in bloc a inceput reabilitarea si prima lucrare se executa este subsolul unde unii proprietari au boxe cumparate odata cand au ... (vezi toată discuția)